comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Orman'dan önemli açıklamalar

24 Nisan 2014, Perşembe 16:32

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Lig TV'ye özel açıklamalar yaptı.

Fikret Orman, "Arkadaşlarımla burada olmak müthiş bir keyif. Burası beni dinlendiriyor. Bunun olması için çok büyük zaman harcıyoruz. Stat hakkında çıkan dedikoduların ne kadar asılsız olduğunu herkes gördü. AK Parti'nin buraya park yapacağını söylediler. Bu dedikoduların haksız olduğu ortaya çıktı. Bir an önce buraya yapmaya çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Kulübü ben ve arkadaşlarımın aldığı dönemindeki imkanlar belli. Takımı finanse etmek, geçmişten gelen yükleri kaldırmak zor. Ama mücadele ediyoruz" dedi. 
 
"Nasıl bir açılış hayal ediyorsunuz?" sorusunu Fikret Orman şöyle yanıtladı; "30 Ağustos'ta açılışı olsun da nasıl olursa olsun. Stat 42.500 kişilik olacak. Beşiktaşlıların, bayrak ve flamalarıyla olduğu, kendi evimize dönmüş olduğumuz bir gün olsun istiyoruz. Şu takımla maç yapalım demiyorum. Neticede beton yığını buralar. Siyah-beyaz renkler olmadan buranın anlamı yok. Stadın ruhu olmadan olmayacak. Bizim ruhumuzu yaşatacak bir gün olmasını istiyoruz. 
 
"Burada büyük kupalar kazanılacak mı? sorusuna ise Orman, "Beşiktaş'ta başkanlık yaptığım dönemde en büyük hedefim Avrupa kupası kaldırmaktı. Onun da altyapısı için uğraşıyoruz. Sponsorluklarda yaptığımız noktalar belli. Kulübün profesyonelleşmesi ve alt yapıdan isimlerin gelmesi için çalışıyoruz. Bütün bunları üstüste koyarak gidiyoruz. Gelir itibariyle rakiplerimizin arkasında kalmıştık. Yeni stat durumu değiştirecek. Rakiplerimiz 2-3 kat fazla gelirle oynuyordu. Bunlar geride kalacak" yanıtını verdi.  
 
Geceleri stat inşaatını gezmesinin daha rahat olduğunu söyleyen Orman, ligi 2. bitirip bitirmeyecekleri konusunda ise, "Elimde olsa şampiyon olsun; ama isteğimiz arzumuz bu. Teknik heyeticimizin yapacığı şeyler bunlar. Biz de elimizden gelen desteği yapıyoruz" diye konuştu. 

"HASTANEYE GİTMEDİM"
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, silahlı saldırıda yaralanan isimleri hastanede neden ziyarete gitmediğini açıkladı. 
 
Gökhan Töre'nin silahla yaralanmasıyla ilgili olarak ise Beşiktaş Başkanı, "Spor kamuoyu oyuncuların orada ne iş var diyorlar. Bence tartışılsın. Ancak herkesin tartışması gereken bir şey var. Burası Tanzanya mı? Gittikleri saat ve gün yanlış. Ama orada bir kişiye silah atılıyor. Hiç kimse bununla ilgilenmiyor. Bu olaya karışan kişilere gerekli cezayı vereceğiz. Futbolcular vücutlarıyla para kazanıyorlar ve ona diktkat etmeliler. Maç oynayacaksın. Benim kulübümün bir saygınlığı var. Buna kimse bir şey yapamaz. Gerekli cezayı görecekler. Ceza vereceğimiz kişiler oyuncular, kulübüme ceza vermem ki. Bitime 4 hafta var. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz. Hastaneye gitmedim çünkü gerçekten kızgınım. Biraz fevriyimdir. Biraz sinirim geçsin. Ligin bitmesine 4 hafta var. 4 hafta içerisinde önümüze bakıp sezon sonunda yeni yaptırımlar ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.  

BİLİC İLE DEVAM MI?
 
Orman, "Beşiktaş ligi 2. veya 3. bitirirse düşünceleriniz farklı olacak mı? Teknik heyet görevine devam edecek mi?" sorularını ise şöyle yanıtladı; "Devam edecekler. Zırp pırt teknik direktör değiştirilmez. Bu sene yabancı transferine ağırlık vereceğiz. Alacağımız kararlar 2. veya 3. olmamıza göre olmaz. Ancak transferler buna göre olabilir. Beşiktaş transferde bütçesinin dışına çıkmayacak. İnşallah da ligi 2. sırada bitireceğiz. Yapacağımız transferler de maç kazandıracak isimler olacak. Kamuoyuna şu veya bu gelecek demeyi doğru bulmuyorum. Beşiktaş'ın futbolcuları yıldızdır zaten. İstifa edeceğimiz isimler üzerinde çalışıyoruz. Hep beraber elimizdekilerin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi. 

ALMEİDA İLE DEVAM EDİLECEK Mİ?

Almeida ile ilgili sorulan soruya ise Orman şu cevabı verdi; Bu Almeida'ya bağlı. Almeida'nın nerede benim kontratım diye kendini zorlaması lazım. Bunun dışında Fernandes'le kesinlikle devam etmeyeceğiz. Sakat mı değil mi beni artık çokta ilgilendirmiyor bu konu. Baktığınız zaman geceleri geziyor ve hiçte sakat durmuyor Fernandes. Ama neyse istikbali olan bir futbolcu hakkında konuşmam doğru değil. Kontratı bitiyor. Allah yolunu açık etsin.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!