comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'da transferi Mancini yapmadı

15 Şubat 2014, Cumartesi 12:52

Devre arasını 9 transfer yaparak ve 6 da oyuncu göndererek kapatan Galatasaray'da transferleri Mancini' mi yaptı ya da İtalyan hocanın istedikleri mi alındı?

FutbolArena - Ara transfer dönemin transfer şampiyonu Galatasaray ama bu transferlerMancini'nin ne denli isteğiyle yapıldı?

Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'yigeçerek çeyrek final isteyen Galatasaray ara dönemde buna yönelik mi transferyaptı?
Giden ve alınan oyunculara bakılınca Galatasaray'da transferler doğruorantılı mı?

Ara dönemde Hajroviç, Burdisso, Telles, Ontivero, SalihDursun, Veysel Sarı, Koray Günter,Oğuzhan Kayar ve Umut Gündoğan'ı kadrosunakatan Galatasaray'ın planlamasına bakıldığında geleceğe yatırım demek endoğrusu. Bu oyuncuların kaçı Mancini'nin isteğiyle transfer edildi diyesorarsak;  9 futbolcu arasında Telles dışında yok!

KİM, KİMİALDI?

Hajroviç'in alınmasında Ünal Aysal'ın, Koray Günter ve Ontivero'daBülent Tulun'un etkili olduğu biliniyor. Yerli oyunculara gelince 6+4 kararınedeniyle Mancini'nin haklarında yeterince fikir sahibi olmasa da yerlipiyasasına bakıldığında tercih etmeme şansı zaten pek yoktu.

Galatasaray'ın almak için uğraştığı stoperlere bakıldığındaysaMancini'nin özellikle Burdisso'yu tercih etmeyeceğini istatistikler ortayakoyuyor. Yani Burdisso son çare, mecburen alınmış bir oyuncu.

VİDİC,RONOCCHİA, ASTORİ DERKEN BURDİSSO!

Galatasaray savunmanın merkezine Vidic'idüşünerek başladı ama şampiyonlar liginde oynayamayacağı için Mancini istemedi.Ardından İnter'in savunmacısı Ranocchia'ya gidildi. İstediği ücret fazla oluncaGalatasaray almadı. Ranocchia olmayınca Cagliari'nin kapısı çalındı ama DavideAstori de alınamadı. Ve transferin son günü Arjantin'den Burdissogetirildi.

Şampiyonlar Ligi'nde üst turu hedefleyen Galatasaray'da TeknikDirektör Mancini, Şampiyonlar Ligi' tecrübesi olmayan 2012'den Galatasaray'agelinceye kadar Boca Juniors 29 maça çıkan, bir kez Arjantin Milli Takımformasını giyen Burdisso'yu neden düşünsün ve aldırsın?

Özetle aradönemde Galatasaray'ın stoper için çaldığı kapılara ve gelen oyuncuya bakıncaGuillermo Burdisso, Mancini'nin aradığı adam demek mümkün değil.  Eğer Roma'daoynayan ağabeyi Nicolas Burdisso alınmış olsaydı "evet" demek daha akılcıolurdu.

ELDE VAR BİR..

Sonuca gelirsek; Salih Dursun, Veysel Sarı,Koray Günter,Oğuzhan Kayar ve Umut Gündoğan yerli, genç ve alternatif olmalarınedeniyle transfer edildi.

Ontivero geleceğe yatırım. Yatutarsa!

Hajroviç'in alınmasında Aysal'ın payı büyük. Şampiyonlar Ligihedefleri için alınmadığı ortada. Geleceğe yatırım.

GuillermoBurdisso'nun veriler ışığında hedefleri büyük olan Mancini'nin birinci, ikinci,üçüncü, dördüncü, beşinci.... tercihi olmadığı açık.

Telles'e gelirsekalınan 9 oyuncu içinde "Kısmen Mancini transferi" denebilecek tek isim.

Haber / Analiz: Aydın Cingöz

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!