comScore

Bülent Uygun, Katar'da tarih yazıyor!

29 Ocak 2014, Çarşamba 20:12

Umm Salal, Uygun göreve geldikten sonra şaha kalktı.

FutbolArena - 12 Aralık'ta Katar 1. Lig takımı Umm Salal ile sözleşme imzalayan Bülent Uygun'un yeni kulübündeki başarısı herkesi hayrete düşürüyor.

Uygun göreve geldiğinde Umm Salal 14 takımlı ligde son sırada bulunuyordu. 12 haftada hiçbir galibiyet alamayan sarı-siyahlılar, sadece 5 beraberlik elde edebilmişti. Bir sezonda 22 maçın oynandığı, sonuncunun düştüğü, 13.'nün play-out oynadığı ligde Umm Salal'ın işinin çok zor olduğu düşünülüyordu.
Bu şartlar altında göreve gelen Bülent Uygun'un takıma etkisi ise muhteşem oldu. Başarılı teknik adam yönetimindeki ilk karşılaşmada Umm Salal deplasmanda Al Arabi'yi 1-0 yenerek ligdeki ilk galibiyetini aldı. Ardından kupada Lekhwiya'yı deplasmanda 6-1 yenerek grup lideri olarak üst tura çıktılar. Bülent Uygun ile 3. resmi maçında ligde Al Mu'aidar deplasmanına giden Umm Salal, burada da 4-0 gibi flaş bir skorla galip geldi ve son sıradan kurtuldu.

Sarı-siyahlı ekip bir sonraki karşılaşmada zirve mücadelesi veren Al Jaish'i 2-1 mağlup etti. Bu galibiyet onları ligde 12. basamağa taşıdı. Evinde üst üste oynadığı ikinci maçta ise Umm Salal zor anlar yaşadı. Al Wakrah karşısında 1-0 mağlup duruma düştüler. Bülent Uygun'un oyuna yaptığı müdahalelerden sonra 2. devrede Umm Salal 2 gol attı ve galibiyet serisini sürdürdü.

Umm Salal son galibiyetini ise dün ligin son şampiyonu Al Sadd'a karşı aldı. Fenerbahçe'li eski futbolcu Niang'ın da formasını giydiği Al Sadd ilk yarıda 1-0 öne geçti. Devre bitmeden Umm Salal eşitliği yakaladı. 2. yarıda yine Bülent Uygun'un da taktiksel hamlelerinin katkısıyla sarı-siyahlı takım galibiyet golünü buldu ve maçı 2-1 kazandı.
Bu sonuçla birlikte Umm Salal, Bülent Uygun göreve geldikten sonra oynadığı 6. maçı da kazanmış oldu. Ligde son sıradaki Al Muaidar'a 9, hemen üstündeki Al Rayyan'a ise 6 puan fark atan Umm Salal, kupada da yarı finale yükseldi.

Katar'da Bülent Uygun'un önceki çalıştığı kulüplerde olduğu gibi yardımcılığını Bayram Bektaş, kaleci antrenörlüğünü de İzzet Erdoğan yapıyor.

Haber: Rıdvan AKSU

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!