comScore

Galatasaray Galatasaray

7 Nisan Perşembe Futbol Haberleri

07 Nisan 2016, Perşembe 18:49
7 Nisan Perşembe Futbol Haberleri

FutbolArena, Akşam Postası'nda 7 Nisan Perşembe günü öne çıkan futbol haberlerini sizler için derledi.

FutbolArena - Akşam Postası'nda günün öne çıkan gelişmeleri sizler için bir araya getirdik.
 

7 Nisan Perşembe Futbol Haberleri

 

Süper Lig'de Türk golcülerin performansı endişe yaratıyor

 

Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta maçları sonunda gol krallığında zirvede 19 golle Mario Gomez oturuyor. Onu Samuel Eto'o (17) ile Hugo Rodallega (16) takip ediyor. Ardından Visca (13), Necid (11), Fernandao (11) ve Badou Ndiaye (11) sıralanıyor.
 

13287-resim


Listede en yüksek sırada yer alan Türk forvet 10 gollü Deniz Kadah. Aynı gol sayısına sahip 5 futbolcudan birisi olan Deniz 27 karşılaşmada rakip fileleri 10 defa havalandırdı. İsviçre asıllı Türk forvet Eren Derdiyok da 24 mücadelede 10 gol attı. Sıralamadaki 3. Türk olan 9 gollü Emre Güral hafta içinde Eskişehirspor ile sözleşmesini feshetti. Sezon sonuna kadar futbol oynayamayacak. Bir diğer 9 gollü forvet Burak Yılmaz ise 15 lig mücadelesinde bu rakama ulaştıktan sonra Çin'in yolunu tuttu. Bu isimleri 8'er gollü Mehmet Batdal ile Muhammet Demir takip ediyor.
Türk forvetlerin yaşadığı bu düşüş Euro 2016 öncesi milli takımımız açısından da bir endişe yaratıyor. Listedeki isimlerden Deniz Kadah daha önce hiçbir yaş grubunda Türk Milli Takımı forması giymedi. Şanlıurfa doğumlu olan ama hayatının büyük bölümü Almanya'da geçen Deniz, Türkçe konuşamıyor. Röportajlarını İngilizce veriyor. Basel doğumlu olmasına rağmen Türkçe bilen Eren Derdiyok ise tercihini İsviçre Milli Takımı'ndan yana yaptı. Emre Güral sezon sonuna kadar futbol oynayamayacak. Burak Yılmaz sakatlığı dolayısıyla 31 Ocak'tan beri maça çıkamadı. Mehmet Batdal milli takımda hiç oynamadı. Muhammet Demir ise bugüne kadar sadece 2 defa milli takım forması giydi. Zaten bu isimlerin gol sayısı da beklentilerin altında kaldı.

Burak Yılmaz'ın ilk alternatifi olarak göze çarpan Cenk Tosun ise bu sezon 23 lig maçında 6 gol attı. Cenk'in en büyük şanssızlığı önünde ligin gol kralı Mario Gomez'in olması. Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi'nde sürekli oynayan Cenk, Beşiktaş artık bu turnuvalarda yer almadığı için daha az forma giymeye başladı. Genel anlamda Türk forvetlerin yaşadığı bu düşüş Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde herkesi tedirgin ediyor.


 

Türkiye, FIFA dünya sıralamasında kaçıncı sırada?

 

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünya sıralamasında Türkiye Milli Takımı, 7 basamak yükselerek 13. sırada yer aldı.

FIFA'nın internet sitesinden açıklanan nisan ayı dünya sıralamasına göre, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) hazırlıkları kapsamında geçen ay konuk ettiği İsveç'le, deplasmanda karşılaştığı Avusturya'yı 2-1'lik skorlarla yenen Türkiye, dünya sıralamasında 983 puanla 20'ncilikten 13'üncülüğe çıktı.
 

255511-haber


Geçen yılın aralık ayında açıklanan klasmanda, son 12 ayda topladığı 329 puanla "Yılın En İyi Çıkış Yapan Takımı" seçilen Türkiye, 10. sıraya kadar tırmandığı 2009 yılından bu yana en iyi derecesini elde etti. Ay-yıldızlılar, tarihinin en yüksek derecesini 2004'ün haziran ayında 5. sıraya yerleşerek gerçekleştirmişti.

A Milli Futbol Takımı'nın 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek EURO 2016'da D Grubu'nda karşılaşacağı İspanya 6'ncı, Hırvatistan 23'üncü, Çek Cumhuriyeti ise 29'uncu sırada bulunuyor.


 

Lukas Podolski Galatasaray'da kalacak mı?, İki farklı açıklama


Lukas Podolski düzenlediği basın toplantısında transfer sorularına yanıt verirken, Galatasaray'dan ayrılmayı hiçbir zaman söylemediğini ifade etti. Ancak Alman futbolcunun geçtiğimiz günlerde Bild'e yaptığı açıklamada söyledikleri ise bambaşkaydı. 

Podolski, 22 Mart 2016 tarihinde Alman Bild Gazetesine yaptığı açıklamada direkt olarak ayrılacağım kelimesini kullanmasa dahi terör olaylarının ardından "Aile söz konusu olunca iyi düşünmem gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler hem Alman basınında, hem de Türk basınında Podolski'nin sezon sonunda ayrılma ihtimalinin kuvvetli olduğu yönünde yorumlandı.
 

Galatasaray - Fenerbahçe derbisine Mete Kalkavan atandı


Haftaya çarşamba oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe maçını Mete Kalkavan yönetecek. 

MHK, Kasımpaşa - Beşiktaş maçındaki başarılı yönetimi sonrası Kalkavan'ı derbiye hazırlamak için bu hafta Süper Lig'de bir maça vermedi. 

MHK'nin bu hamlesi Kalkavan'ın derbide olacağını da kesinleştirdi. Bu arada Kalkavan zaten ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe maçının hakemiydi. 
 

255512-haber


Sarı kırmızılılar, Kalkavan yönetiminde çıktığı 9 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Mete Kalkavan bu maçlarda Galatasaray'a toplam 17 sarı, 1 kırmızı kart gösterdi

Sarı lacivertliler ise Mete Kalkavan yönetiminde toplam 9 maça çıktı. Fenerbahçe bu karşılaşmalarda 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Kalkavan bu maçlarda sarı lacivertlilere 31 sarı, 1 kırmızı kart gösterdi.


 

Beşiktaşlıları endişelendiren hakem ataması


Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın hakemleri belli oldu. Şampiyonluk yarışında çekişen Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın maçlarında Barış Şimşek ve Cüneyt Çakır düdük çalacak. Ancak iki hakemin karnesine bakıldığında Beşiktaş taraftarlarını endişelendiren bir tablo ortaya çıktı. 

Spor Toto Süper Lig'de 28. haftada Torku Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin bu zorlu maçını Cüneyt Çakır yönetecek. Fenerbahçe son Çakır'ın yönettiği son 11 maçın 9'unu kazanırken, sadece Galatasaray'a TT Arena'da kaybetti. 

Diğer tarafta Vodafone Arena'nın açılış maçında Beşiktaş, Bursaspor'u konuk edecek. Bu müsabakayı yönetecek hakem olan Barış Şimşek'in istatistiği ise Beşiktaş taraftarlarını endişelendiriyor. Beşiktaş bu sezon Barış Şimşek'in yönettiği 2 maçta Mersin'i 1-0 yenerken, Akhisar Belediyespor'a ise 2-0 kaybetti. 

Öte yandan Beşiktaş, Barış Şimşek'in son 4 sezonda yönettiği 7 maçta 3 galibiyet alırken, toplamda ise 9 puan kaybetti. 





Galatasaray'ın en çok puan kaybettiği takımlar


Bu sezon çıktığı 26 maçta sadece 39 puan toplayabilen Galatasaray, 17 rakibinin 14'üne puan kaybetti.

Ligin 18 ekiple oynanmaya başlandığı sezondan bu tarafa geçen 22 yılın en üst değeri olan bu sayı geçtiğimiz sezon ise sadece 7 olmuştu.

Cimbom'un en fazla zorlandığı ekipler ise düşme potasından çıktı. Sarı kırmızılılar Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu'na karşı 5'er puan kaybederken, Eskişehirspor'a da mağlup oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!