comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'de Valbuena'dan flaş itiraf: 'Korktum.'

07 Ekim 2017, Cumartesi 21:56
Fenerbahçe'de Valbuena'dan flaş itiraf: 'Korktum.'

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Valbuena, transfer süreci ve takımın durumu hakkında konuştu. 

FutbolArena - Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Valbuena, transfer süreciyle birlikte takımın durumunu, arkadaşlarıyla olan iletişimi, Türk futbolu ve İstanbul'daki hayatıyla ilgili birbirinden önemli açıklamalar yaptı. beIN Sports'a konuşan Fransız yıldızın açıklamalarından önemli bölümler. 


Fenerbahçe - Beşiktaş Valbuena'nın derbi açıklamaları


Fenerbahçe'nin, Kadıköy'de 2-1 kazandığı Beşiktaş derbisiyle ilgili konuşan Valbuena, "Büyük bir olaydı. Ambiyansı ve bu stattaki atmosferi duymuştum. Ancak bir rüya gibiydi. Çılgın atmosfer, yoğun duygular vardı. Çok fazla sarı ve kırmızı akrt çıktı. Bu büyük bir anı olacak ve sonuçta kazanan taraf biz olduk. Ortam harikaydı. Unutulmaz bir maçtı. Türkiye'ye bu tip maçları yaşamak için geldim. Bu gibi maçların duygusunu yaşamak için sözleşme imzaladım. Burada çok büyük bir tutku var. Özellikle İstanbul ve Fenerbahçe'de. Bu ihtiyacım olan şeydi. Bu tecrübeyi yaşamak için geldim. Fransa'dan ayrıldığım için pişman değilim. Taraftar çok tutlulu. Ben de futbola tutkuyla bağlıyım." ifadelerini kullandı. 

"İSTANBUL'A GELİNCE KALABALIĞI GÖRÜNCE KORKTUM."
Bu gerçekten özel bir şey. Aslında İstanbul'a indiğimde o kalabalığı görünce korktum. Çünkü ilk defa böyle bir kalabalıkla karşılaşıyordum. Yeni bir ülkedeydedim. Ardından hızlıca benimle ilgili büyük beklenti olduğunu anladım. Bu benim için sıradışı bir andı. Taraftarların bu ilgisi büyülü bir andı diyebilirim. Bunun ötesinde bu sezon için zorlu hedeflerimiz olsa da bu derbiyi kazanmak güzel. Bu sezonun ilk derbisiydi ve Beşiktaş burada 12 yıldır kazanamamıştı. Adaptasyon sürem iyi geçti. Bundan dolayı mutluyum. 


Fenerbahçe'nin Valbuena'ya transfer teklifi


Fransız yıldız Fenerbahçe'ye transfer sürecini şu sözlerle anlattı: "Bu teklif çok çabuk somutlaştı. Nisan - Mayıs aylarıydı. Sportif Direktör beni aradı. Gelecek sezon için benimle çalışmak istediklerini söyledi. Bir oyuncu için bu çok önemli. Benim için de öyle. Daha sonra teknik direktör beni aradı, konuştuk. Bana projesinden bahsetti. Gelecek sene bizimle olmak ister misin diye sordu. Benim için güzel bir teklifti. Önemli bir tol teklif ettiler ve şartlar iyiydi. Benim için güzel bir teklifti. Sportif olarak çok somut bir tekliftti. Marsilya ile anlaştığım döneme benziyordu."

"ÇOK TECRÜBELİ SÜPER OYUNCULARIMIZ VAR"

Robin'in buradaki üçüncü yılı. Büyük bir kariyeri var ama şu an sakat. Ligde çok iyi kariyerleri olan büyük oyuncular var. Buradaki oyunculara bakarak sportif açıdan süper bir ligde oynuyoruz diyebilirim. Oyunculara bakarsak, Van Persie 3 yıldır burada. Soldado yeni geldi. Hepsi kariyerlerinde kendilerini kanıtlamış oyuncular var. Forma giyen pek çok yeni oyuncu var. Bu karışımın biraz alışması gerek. Diğerleriyle kaynaşmaya başladık. Çok tecrübeli süper oyuncularımız var. 

"GOMİS'İ DAHA ÖNCEDEN TANIYORUM"

Türkiye ilgi çekici bir lig. Çok güzel ambiyanslar ve büyük bir futbol tutkusu var. Gomis ile konuşuyorum. Onu önceden iyi tanıyorum. Galatasaray - Fenerbahçe maçında karşılaşacağız. Vainqueur ile görüşüyorum. Dinamo Moskova'da birlikte oynadık. Antalyaspor'a transfer oldu. Fransız oyucnualrın Türkiye'ye gelmesinden dolayı memnunum. 



"TAKIMDA ARAMIZDA DAHA ÇOK İNGİLİZCE KONUŞUYORUZ"

Türkçe zor dil. Özellikle bazı kelimeler. Ancak sahaya çıktıktan sonra ibraz daha fazla İngilizce konuşmaya başladım. Takımda aramızda İngilizce konuşuyoruz. Ancak bugün kadroda pek çok Brezilyalı var. Onlar Portekizce konuşuyorlar. Soyunma odasında iletişim çok önemli. Maça çıktığımızda daha çok İngilizce konuşuyoruz. Ya da bazı jestler ve mimiklerle anlaşıyoruz. 

Sarı Lacivertli takımla ilgili tüm gelişmelere Fenerbahçe Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!