comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe, Anthony Bennett ile yollarını ayırdı

25 Mayıs 2017, Perşembe 19:14
Fenerbahçe, Anthony Bennett ile yollarını ayırdı

Fenerbahçe, Kanadalı basketbol yıldızı Anthony Bennett ile ayrılık kararı aldı.

FutbolArena - Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nda Kanadalı oyuncu Anthony Bennett ile yolların ayrıldığı resmi siteden duyuruldu.
 

Fenerbahçe'den Anthony Bennett açıklaması


İşte resmi açıklama:

"Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, yapılan karşılıklı anlaşma sonucunda Kanadalı oyuncu Anthony Bennett ile yollarını ayırmıştır.
Takımımıza Ocak ayı içerisinde katılan ve bu süre zarfında ekibimize Euroleague ve Spor Toto Basketbol Süper Ligi kulvarlarında katkı sağlayan Anthony Bennett, takımımızın elde ettiği tarihi Euroleague şampiyonluğu başarısında da pay sahibi olmuştur.

Bennett'a, formamızı giydiği süre boyunca gösterdiği ekip uyumu ve yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."
 

Anthony Bennett kimdir?


Vikipedi'de yer alan kariyer verilerine göre 14 Mart 1993 doğumlu olan Kanadalı profesyonel basketbolcu UNLV'de kolej basketbolu oynamıştır. 2013 NBA Seçmeleri'nde Cleveland Cavaliers tarafından birinci sırada seçilmiştir.

2014–15 sezonu başında Cleveland Cavaliers ve Minnesota Timberwolves arasında gerçekleşen takasta Kevin Love karşılığında 2014 birinci sıra seçimi takım arkadaşı Andrew Wiggins ile birlikte Timberwolves'a transfer olmuştur. 12 Ocak 2017'de Fenerbahçe ile anlaşmıştır. Bennet 3 ve 4 numaralı pozisyonlarda oynuyordu.

Spor Toto Basketbol Süper Ligine uygulanan yabancı kuralı gereği sadece Euroleague maçları için lisansı çıkarılsa da 16. haftada oynanan Muratbey Uşak sportif maçından önce Pero Antiç'in yerine lig lisansı da çıkarılmıştır.

Sarı lacivertli takımda yaşanan son dakika gelişmelerini Fenerbahçe Transfer Haberleri bölümünden takip edebilirsiniz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!