comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Vitor Pereira nasıl bir teknik adam?

13 Haziran 2015, Cumartesi 09:09
Vitor Pereira nasıl bir teknik adam?

Yunan gazeteci George Vakondios, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira'yı anlattı.

FutbolArena Analiz - Başarısız bir sezonu geride bırakan Fenerbahçe'de istifa eden İsmail Kartal'ın yerine Vitor Pereira göreve getirildi. Geçen sezonun ortasında Olympiakos'un başına geçen Portekizli teknik adamı Yunan gazeteci George Vakondios'a sorduk. İşte Vakondios'un Pereira yorumu.
 
Mitroglou favori futbolcusuydu
 
"Vitor Pereira çok güçlü bir karaktere sahip. Hırslı, tutkulu ve agresif. Portekizli teknik direktörler İspanyollardan daha ateşli oluyor. Bunu Yunanistan Süper Ligi'nde çok kez gördüm. Vitor Pereira takımını 4-2-3-1 sisteminde oynatmayı seviyor. Geçen sezon favori futbolcusu Mitroglou'ydu. Bu yüzden onu Fenerbahçe'ye transfer etmeyi çok istediğini düşünüyorum. Geçen sezon Dominguez'i 10 numara pozisyonunda oynatıyordu, önünde Mitroglou forma giyiyordu. Kanatlarda iki hızlı futbolcu Afellay ile Dossevi'yi kullanıyordu. Kanatlarda görev verdiği oyuncuların savunmaya destek vermesini istiyor. Fenerbahçe'de de benzer bir sistemi tercih edeceğine inanıyorum. İleri uçta Sow'u, arkasında Diego'yu oynatabilir. Tabii Mitroglou'yu transfer edebilirse tek forvet olarak onu kullanacaktır."
 
İlgiyi üzerinde toplamak istiyor
 
"Pereira, Yunanistan'da iki kupayı da kazandı ama Olympiakos saha içinde ve dışında ülkenin en iyi takımı olduğu için bu çok büyük bir başarı olarak değerlendirilmedi. Öfkesine hakim olamaması en olumsuz tarafıydı. Kupada AEK ve ligde Panathinaikos ile oynanan maçlarda rakip taraftarlara yaptığı hareketler sportmenlik dışıydı. Kontrolünü kaybetmişti. Zaten kendisi de daha sonra hatasını kabul etti. Yine de genel anlamda Olympiakos'ta başarılı olduğu söylenebilir. Çünkü bu takıma devre arasında gelmişt, kadroyu kendisi kurmamıştı. İkinci sırada aldığı takımı rahat şekilde şampiyon yaptı. Takımdaki futbolcuların psikolojilerini değiştirme noktasında çok başarılı oldu. Avrupa Ligi'nde 2. turda elendiler ama elendikleri Dnipro'nun daha sonra bu kupada finale çıktığı unutulmamalı. Yunanistan Kupası finalinden bir gün önce İskoçya'da Rangers kulübüyle görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. Bu kabul edilemez bir durumdu. Bazıları Pereira'nın Olympiakos'ta devam edemeyeceğini bilerek bunu yaptığını söyledi. Zaten sezon sonunda da kulüp ile yolları ayrıldı. Pereira'nın Olympiakos'ta görev yaptığı süre boyunca oyuncuları ile arasında çok özel bir bağ kurduğunu görmedim. Biraz bencil bir teknik adam olduğunu söyleyebilirim. Kahraman olarak gösterilenin kendisi olmasını istiyor. Olympiakos taraftarının favori ismi haline gelmek için çok uğraştı ama bunu elde edemedi. Çünkü Olympiakos taraftarı çok talepkar. Onlar her maçta harika futbol ve farklı galibiyetler bekliyorlar."
 
Deplasmanda da kazanmak için oynatır
 
"Vitor Pereira hücum futbolu oynatmayı seven bir teknik direktör. Fenerbahçe taraftarı önümüzdeki sezon deplasman maçlarında yenilmemeyi değil kazanmayı öncelik edinen bir teknik direktör görecekler. Sadece güçlü ekiplere karşı oynanan deplasman maçlarında savunmada daha organize bir anlayışla takımını oynatabilir. Ligde ezeli rakip Panathinaikos'a deplasmanda kaybettiler ama maçın skoru adil değildi. Bunun yanı sıra Pereira'nın Yunanistan'da görev yaptığı süre boyunca hakemlerden şikayet ettiğini hiç duymadım ama burada kısa bir süre kaldığını da göz ardı etmemek gerekir."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!