comScore

Fatih Çintimar: 'Cezaların 2 yıl sonra açıklanması manidar'

31 Mart 2017, Cuma 13:46
Fatih Çintimar: 'Cezaların 2 yıl sonra açıklanması manidar'

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Elvan Abeylegesse ve Gamze Bulut'a verilen cezalarla ilgili konuştu. 

FutbolArena - IAAF'ın milli atletler Elvan Abeylegesse ve Gamze Bulut'un elde ettiği dereceleri iptal etmesi gündem yarattı. Atleticm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, cezaların yeni verilmiş gibi gösterilmesinin manidar olduğunu dile getirdi.

DHA'da yer alan habere göre; Federasyon Başkanı Fatih Çintimar IAAF'nin Elvan Abeylegesse ve Gamze Bulut'un madalya ve derecelerinin iptal edilmesine ilişkin olarak şunları söyledi:
 

Fatih Çintimar'dan Elvan Abeylegesse ve Gamze Bulut açıklaması


"Ceza işlemleri 2015 yılında gerçekleşti. Federasyon olarak uluslararası federasyondan önce biz ceza verdik. Örneğin Elvan'la ilgili cezai işlem 2015 yılının  Ocak ayında verildi.  Ağustos ayında ise onaylandı. Keza Gamze ile ilgili cezada öyle. Ancak, durup, dururken, üzerinden 2 yıl geçtikten sonra verilen bu cezaların önceki gün kamuoyuna  açıklanması  manidar geldi.  Avrupa ülkelerinin  son zamanlardaki Türkiye'ye karşı tutumunun önceden verilmiş cezaların 2 yıl sonra  gündeme gelmesini, Kros milli takımımızın Dünya Şampiyonasında bir çok Avrupa ülkesini geride bırakıp 3'üncü olmasına, Avrupa'da madalya alan tek takım olmamızın kıskançlığına bağlıyorum. Yani, bir ölçüde bu başarının örtülmesine yönelik diye düşünüyorum."
Çintimar, Türk A Milli kros takımının devşirme sporculardan oluştuğu yönündeki eleştirilere de, "Amerikan ve diğer ülke takımlarında da çok sayıda Kenyalı atlet vardı" cevabını verdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!