comScore

Galatasaray Galatasaray

Şampiyon Galatasaray'ın transferde rakibi Fenerbahçe'den geride kalması taraftarını çileden çıkarıyor

07 Temmuz 2015, Salı 19:22
Şampiyon Galatasaray'ın transferde rakibi Fenerbahçe'den geride kalması taraftarını çileden çıkarıyor

Sezonu iki kupayla kapatan Galatasaray transferde eli kolu bağlı bir şekilde ilerlerken, Fenerbahçe'nin sükseli transferler yapması Galatasaray taraftarını çileden çıkardı 

FutbolArena Detay - Sezonu çifte kupayla kapatan Galatasaray UEFA'dan gelecek paraya rağmen transferde zorlanıyor. Şu ana kadar Amrabat'ı 3.5 milyon Euro'ya satıp, Podolski'yi de 3 milyon Euro'ya kadrosuna katan Galatasaray bir de Bilal Kısa'yı bonservis ücreti ödemeden transfer etmişti. 

Sarı kırmızılılar geçmiş dönemlerde yapılan aşırı harcamaların ceremesini çekerken hala kalabalık kadrosunda kullanmadığı oyuncuları göndermeye çalışıp onlara yok yere ödenilen sözleşmelerden kurtulmaya çalışıyor.
Galatasaray'da bunlar olurken Sarı-Kırmızılıların ezeli rakibi Fenerbahçe sadece Kjaer, Nani, Fernandao ve Şener'e 20 milyon Euro'ya yakın bonservis ödedi. Ba ve Fabiano'nun kiralık gelmesinin yanı sıra, Fenerbahçe ile adı anılan Josef de Souza ve Robin van Persie transferleri de gerçekleşirse Fenerbahçe transfere yaklaşık 35 milyon Euro harcamış olacak! 

TARAFTARIN HAKLI İSYANI: "O ZAMAN PARA YOK DENİLSİN" 

Taraftarın bir kısmı ne şartta olursa olsun transfer görmek isterken, bir başka grup da "Madem para yok, o halde açıklamalar ona göre yapılsın" diyor. 

BAŞKAN ÖZBEK'İN AĞZINDAN YILDIZ KELİMESİ DÜŞMEZKEN, HAMZAOĞLU VE TANMAN FARKLI KONUŞUYOR

Başkan Dursun Özbek göreve geldiğinden bu yana "Yıldız oyuncuları kadromuza katacağız" diyor. İlk olarak Haziran başında "Önümüzdeki Salı gününe kadar yıldızları getireceğiz" demiş fakat bu isteğinde muvaffak olamamıştı. Sonrasında, geçtiğimiz günlerde Podolski transferinin ardından Galatasaray TV'ye konuşan Özbek, yine beklentileri çok yüksek tutacak açıklamalar yaptı.

"Dünya Kupasında son dörte kalan iki ülkenin, Almanya ve Hollanda'nın iki 10 numarası bizde. Sneijder ve Podolski Galatasaray için oynayacak. Diğer ikisi de Arjantin'den Messi ve Brezilya'dan Neymar. İnşallah önümüzdeki günlerde onları da Galatasaray formasıyla görürüz" diyen Özbek yine umut saçtı.

HAMZAOĞLU VE TANMAN'IN GÖZÜ O KADAR YÜKSEKTE DEĞİL  

Başkanın bu açıklamalarına rağmen Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ve Futbol Şube Sorumlusu Cüneyt Tanman'ın gözü o kadar yükseklerde değil. 

Tanman son olarak bugün, dünyaca ünlü futbolcu Maxi Pereira'nın Sabri Sarıoğlu'ndan iyi futbolcu olmadığını iddia ederek taraftarı şaşkına çevirdi.

Öte yandan Hamzaoğlu'nun da transfer listesinde Niasse gibi, Carole gibi maliyeti düşük futbolcular yer alıyor. 

Başkanın bu açıklamaları, (Fenerbahçe'nin 35 milyon Euroluk bütçesine rağmen) elinde bütçe olmadan kadro kurmaya çalışan Hamzaoğlu'nun üzerinde eleştiri oklarını daha da yoğunlaştırırken, taraftarın kızmakta haklı olduğu bir konu daha var! 

"PARA YOKSA SABRİ'YE NEDEN ZAM YAPTINIZ?"

Tanman ve Hamzaoğlu bu soruyu "Kendi altyapımızdan yetişmiş oyuncuya hakkını veriyoruz" diye açıklasa da, Sabri'ye Galatasaray'dan başka hiçbir takımın 1 milyon Euro'dan fazla maaş vermeyeceği ortada.  

Maddi olarak da bu kadar sıkıntıda olan bir takımın, Galatasaray dışında 1 Milyon Euro bile maaşı bulamayacak, ederi ancak o kadar olan bir oyuncuya, 1.650 milyon Euro maaş vermesi yine taraftarı çileden çıkarıyor. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!