comScore

Galatasaray Galatasaray

İşte Duygun Yarsuvat'ın belgesi

19 Aralık 2014, Cuma 11:52

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, şike davası hakkında gündeme bomba düşen sözlerinden sonra, basın mensuplarına bir kitap üzerinden ipucu vererek “bu davanın niye açıldığını öğrenirsiniz” dedi.

FutbolArena Detay - Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın gündemi sallayan ifadelerinin yankıları sürüyor. Yarsuvat, Milliyet'e “Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı. Henüz sonlanmayan bir süreç” dedi gündem bu iddiayla çalkalandı. Aziz Yıldırım, “ben kişi ve kurumlarla böyle bir görüşme yapmadım” açıklamasında bulundu. 
 
Duygun Yarsuvat ise bunun üzerine “Aziz Yıldırım yalanlayabilir” dedi. Ve ekledi!
 
“Hanefi Avcı'nın kitabına (Haliçte Yaşayan Simonlar) bir bakın. O davayı (şike davası) açan savcı için kullandığı sıfata bakın. Bu davanın niye açıldığını görürsünüz” dedi. 
 
Yarsuvat'ın adres gösterdiği kitapta, Avcı, savcı Mehmet Berk'in cemaatçi olduğunu iddia ediyor. Ve bu yüzden Berk'in açtığı dava da var. 
 
İŞTE O DETAYLAR!
 
BERK DAVACI OLMUŞTU
 
Savcı Mehmet Berk, kitap nedeniyle Hanefi Avcı hakkında 15 Ekim 2010 yılında dava açmıştı. Kitapta Savcı Berk'in, Fethullah Gülen Cemaati olarak bilinen cemaatin mensubu olduğu yönünde iddiaların yer aldığına değinilen dilekçeyle, Hanefi Avcı'dan şikayetçi olarak 100 bin TL'lik tazminat davası açmıştı. 
 
Ayrıca “Haliçte Yaşayan Simonlar, Dün Cemaat Bugün Devlet” kitabının toplatılmasını istemişti. 
(DHA - 15 Ekim 2010) 
 
AVCI CEZA ALMIŞTI 
 
Küçükçekmece 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Şubat 2012'de kitaptaki iddialar nedeniyle  Hanefi Avcı'yı Mehmet Berk'e yönelik ifadeleri nedeniyle 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum etmişti.
 
HANEFİ AVCI NE YAZIYOR
 
Şike davasının savcısı olan Mehmet Berk için Hanefi Avcı,  kitabının 521. Sayfasında yer alan “Alışılmadık savcılar”  başlıklı bölümünün bir kısmında şunları yazıyor:
 
“Hatırlanacağı üzere Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan hakkında Ankara savcısının verdiği görevsizlik kararı sonrası Savcı Mehmet Berk imkansız bir iş yaparak 2 saatte 7 klasör evrakı okumuş, binlerce telefon konuşmasını incelemiş gözüküyordu. Bunun olmasına imkan yokken hiç kimse çıkıp bu konuyu araştırmadı. Aynı savcı 90'dan fazla rütbelinin gözaltına alınması kararını, İstanbul Başsavcısının tüm ulusal basına da yansıyan yazılı talimatına rağmen başsavcı ve özel yetkili savcı vekilinden gizli imzaladı. Neden? 
 
Nedense cemaatle sorunlu olan emniyetçilerin davası hep aynı savcıya denk geliyor. Cemaatle sorunlu olduğu bilinen ve hakkında dava açılıp tutuklanan Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın davasında da aynı savcının, Mehmet Berk'in ismi var, iddianameyi aynı savcı hazırlıyor. Acaba bunlar hep tesadüf mü?
 
BERK “GÜLÜYORUM” DEMİŞTİ
 
Şike davasıyla adından sıkça söz ettiren Mehmet Berk ise Gülen Cemaati'nin Şike Davası ile Fenerbahçe'yi ele geçirmek istediği iddiasına ilişkin olarak, 14 Haziran 2012'de Radikal Gazetesi'ne konuşmuştu. 
 
Berk, Gülen Cemaati'nin Şike Davası ile Fenerbahçe'yi ele geçirmek istediği iddiasına ilişkin, “Bunu duyunca üç gün boyunca güldüm” demişti. Berk, kendisine yönelik cemaatçi iddiasına ilişkin de, “Eşim geliyor eve, diyor ki ‘Mehmet ne zaman cemaatçi oldun, benim niye haberim yok?' Bu kadar kolay mı insanlara yafta atmak?” diye konuşmuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!