comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Eslem Öztürk akıllara Gheorghe Hagi'yi getirdi

16 Temmuz 2015, Perşembe 21:04
Eslem Öztürk akıllara Gheorghe Hagi'yi getirdi

Tolgay Arslan'ın sakatlığı konusunda Eslem'i suçlayan, genç oyuncuya sosyal medya hesaplarından küfür eden Beşiktaşlıları görünce aklıma Hagi'nin genç bir oyuncu ile olan anısı geldi. 

FutbolArena Detay - Geçtiğimiz yıllarda, internette tesadüfen bir röportaja rastladım. Kırklarelispor'un tecrübeli futbolcusu Gheorghe Hagi'yle yaşadığı bir anıyı anlatıyordu. 

Oyuncuyu tanımıyordum. Altyapısını Galatasaray'da almış ama beklenen yerlere gelememiş. Anlattığına göre bir gün 2000'li yılların başı, Romen yıldız Hagi'nin de son dönemlerinde, kendisini A çift kale idman maçına çıkarmışlar. 
Yedek takımda oyuncu eksikmiş ve genç takımdan onu A takıma çağırmışlar. Bir pozisyonda top Hagi'ye gelmiş, Hagi bu arkadaşa çalımı basmış geçerken, genç oyuncuyu kendisini durduramamış ve Hagi'yi sert bir faulle yere indirmiş. 

Antrenman maçını yöneten yardımcı antrenörlerden biri hemen oyunu durdurup bu genç oyuncuyu bağırmış. 

"Ne yapıyorsun? Seni en iyi oyuncumuzu sakatla diye mi maça çıkardık?" 

Bu söz üzerine Hagi, antrenörü susturmuş. "Neden kızıyorsun? O kendisini gösterecek, sert oynayacak tabi. Benim kariyer bitti. O daha yeni başlıyor, o sert oynayacak! Oynamazsa bağır" 

Bizde genç oyuncular idmanda yer doldursun diye düşünüldüğü için belki de ligimizin yaş ortalaması bu kadar yüksek ve Arda Turan gibi çok özel yetenekler dışında oyuncu yetiştiremiyoruz. Bir de mazallah çocuk idmanda birini sakatlarsa Eslem Öztürk'e edilenler gibi ana avrat küfür ediyoruz. 

O Hagi ise şimdi kendi kurduğu Akademi'nin başında ve Chelsea'ye, Fiorentina'ya kendi yetiştirdiği 16-17 yaşındaki genç oyuncuları satıyor.

SİNAN YILMAZ

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!