comScore

Dev maçlarda başrolde hep onlar var

05 Mart 2015, Perşembe 19:27
Dev maçlarda başrolde hep onlar var

Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde skora katkı veya kritik hataları yapanlar yabancı oyuncular oluyor.

FutbolArena Detay - Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde skora katkı veya kritik hataları yapanlar yabancı oyuncular oluyor.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde gözler yine yabancı yıldızların üzerinde olacak.
Galatasaray adına rakibe atılan son 3 golde de imzası olan Wesley Sneijder, Fenerbahçe adına ise kritik derbi golleri atan Webo ve Sow ile son derbide kırmızı kart gören Bruno Alves yine belirleyici isimler olabilir.

Ligin ilk yarısında Türk Telekom Arena'da oynanan maçı Galatasaray 2-1 kazanırken sarı-kırmızılı ekibin golleri Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'den gelmişti. Mücadelede Fenerbahçe adına kırmızı kart görerek puan kaybına büyük etki eden isim de sarı-lacivertlilerin yabancı oyuncusu Bruno Alves'ti.

Geçtiğimiz sezon ligde Galatasaray'ın evinde kazandığı 1-0'lık maçta da yine golü atan isim Sneijder'di, 40'ta Emre Belözoğlu, 87'de Melo kırmızı kart görmüştü.

Kadıköy'deki mücadelede ise Fenerbahçe 2-0 kazanmış, Emre 1-0'ı bulmuş ama son sözü Cristian söylemişti.

11 Ağustos 2013'teki Süper Kupa maçında da yine yabancı oyuncular başroldeydi. Galatasaray'a uzatmalarda 1-0'lık galibiyet getiren golü Drogba atmıştı, Fenerbahçe'de ise Bruno Alves yine takımını 10 kişi bırakmıştı.

12 Mayıs 2013'teki lig maçında ise Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren isim Kamerunlu yıldızı Webo'ydu. Tecrübeli forvetin golleriyle sarı-lacivertliler 2-1 kazanmıştı.

Bu haftaki derbi öncesi Galatasaray, Melo'dan yoksun olsa da Sneijder yine en büyük kozu olacak. Fenerbahçe'de ise Bruno Alves'in son maçtaki kırmızı kart hatasını telafi etmek için daha temkinli oynaması bekleniyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!