comScore

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'yi tanımanın avantajını kullandı

28 Şubat 2015, Cumartesi 21:17
Aykut Kocaman, Fenerbahçe'yi tanımanın avantajını kullandı

Konyaspor, Fenerbahçe'den 1-1'le puan koparırken Aykut Kocaman, eski takımına karşı önemli hamleler yaptı. 

FutbolArena Detay - Konyaspor, Fenerbahçe'den 1-1'le puan koparırken Aykut Kocaman, eski takımına karşı önemli hamleler yaptı. 

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eski takımı Fenerbahçe'ye karşı takımını iyi hazırladı ve rakibinin zaaflarını da iyi bildiği için 1-1'lik beraberlikle rakibine mağlup olmadı. 
Kocaman, iyi tanıdığı Fenerbahçe'ye karşı ilk 11'i kurarken sarı-lacivertli ekibin sol bekte Caner Erkin ve Hasan Ali Kaldırım gibi hücuma çok sık çıkan iki isimden yoksun olmasını iyi değerlendirdi. O bölgede Kadlec'in oynayacağını ve hücuma çok çıkmayacağını bilen Kocaman, normalde önde oynayan Ömer Ali Şahiner'i sağ beke çekti ve bu oyuncuyu sık sık ileri çıkardı. Kocaman'ın bu tercihi Konyaspor'un golünde önemli etkendi. Ömer Ali Şahiner sağ bekten ileri çıkıp hücuma katılarak gole katkı sağladı. 

Bunun yanı sıra orta sahada da Fenerbahçe'nin Mehmet Topal, Selçuk Şahin ve Meireles gibi defansif özellikleri daha fazla olan isimleri kullanması nedeniyle Kocaman da orta sahayı 2 ön libero ile kapatıp hücuma yönelik tam 4 ismi birden sahaya sürdü. 

Maç içerisinde de Fenerbahçe'nin ofansa yönelik oyuncu değişikliklerini gören Kocaman, kendi takımına bu anlamda önlem alabileceği isimleri sahaya sürdü ve 1-1'lik beraberlikle rakibinden puan koparmayı başardı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!