comScore

Deprem Sorgulama Sitesi - AFAD çöktü mü? (Deprem sorgulama nasıl yapılır?)

20 Mart 2018, Salı 12:08
Deprem Sorgulama Sitesi - AFAD çöktü mü? (Deprem sorgulama nasıl yapılır?)

Deprem Sorgulama Sitesi kısa süre içerisinde büyük ilgi gördü. AFAD üzerinden semtinizdeki deprem riskini sorgulayabilirsiniz. Deprem sorgulama sayfası haberimizde.

Deprem Sorgulama Sitesi faaliyete girdikten kısa süre sonra büyük bir ilgiyle karşılandı. Geçtiğimiz günlerde E-Devlet üzerinden başlatılan Soyağacı Sorgulama sisteminin ardından bu kez de AFAD üzerinden deprem sorgulama sayfası açıldı. İnsanlar semtlerindeki deprem risklerini sorgulama sayfası üzerinden gerekli bilgileri girerek öğrenebiliyor. Deprem Sorgulama Sistemi nedir, deprem sorgulama nasıl yapılır gibi soruların yanıtları haberimizde.


Deprem Sorgulama Nasıl Yapılır? (Son Dakika Deprem Haberleri 2018)


Türkiye'nin yenilenen deprem haritası elektronik ortama aktarıldı. Oturduğu semtin deprem riskini öğrenmek isteyen vatandaşlar, “https://tdth.afad.gov.tr” adresinden koordinat ve adres bilgilerini girerek sorgulama yapabilecek.

Deprem haritası dijital ortama taşınarak mahalle mahalle risk değerlendirmesi yapılacak. Deprem sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar için Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif We Uygulaması hizmete açıldı. Test aşamasında olan uygulamayı kullanmak için AFAD'ın sitesinde ilgili sayfaya girerek sorgulama yapabilirsiniz. 
DEPREM RİSKİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN!


Deprem Sorgulama Sitesi çöktü mü?


AFAD'ın hizmete sunduğu deprem sorgulama sistemine kısa süre içerisinde yoğun ilgi gösterildi. Deprem Sorgulaması yapmak isteyen vatandaşların yoğun ilgisi sonrası AFAD'ın hizmete açtığı sayfa çöktü. Vatandaşların yoğun ilgisi karşısında yoğunluk nedeniyle deprem sorgulama sistemine ulaşım sağlanamıyor. 


 

Deprem Sorgulama Sistemi Nedir?


Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre AFAD Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar,, yeni deprem haritası ile inşaat mühendislerinin işlerinin kolaylaşacağını belirterek, “Eskiden mühendisler hesaplamaları kendileri yapıyordu. Örneğin 1. ve 2. bölge arasında kalan yerleşim yerlerinde, 1'i baz alınca farklı değerler ortaya çıkıyor, bina maliyetleri artıyordu. Artık hesaplamayı program otomatik olarak yapacak ve tartışmaya yer kalmayacak” dedi. Tatar, yeni düzenleme ile 5 farklı zemin türü ve 4 farklı “ivme değeri” baz alınarak hesaplama yapıldığını vurgulayarak, “Sadece mevcut durum değil, fay hattı aktif mi değil mi, en son ne zaman hasar yapıcı deprem üretmiş, üzerinden ne kadar zaman geçmiş, kayma hızı ne kadar, bütün parametreler üst üste konularak daha sağlıklı hesaplama yapılacak. Yeni harita 3-4 yıllık bir çalışmanın ürünü” diye konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!