comScore

Cuma saat kaçta? Bugün cuma namazı saati İstanbul, Cuma namazı bugün kaçta? (18 Mayıs 2018)

18 Mayıs 2018, Cuma 10:54
Cuma saat kaçta? Bugün cuma namazı saati İstanbul, Cuma namazı bugün kaçta? (18 Mayıs 2018)

Cuma saat kaçta sorusunun yanıtını veriyoruz. Bugün cuma namazı saati kaç? Bugün cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlar için cuma vakitlerini inceledik. Cuma namazı İstanbul saati için kaçta olacak? İstanbul'da yaşayan vatandaşlar cuma namazını ne zaman kılacak? Ankara, Adana, İzmir, Bursa cuma namazı saatleri namaz vakitleri haberimizde.

Cuma saati kaçta? İstanbul cuma namazı saatini öğrenmek isteyenler için haberimizi hazırladık. Bugün cuma namazı saati kaçta? Ankara cuma saati öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. Adana cuma namazı vakti, Konya cuma saati, İzmir cuma namazı saat kaçta gibi soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Diyanet İşleri'nden yapılan cuma namazı vakitleri resmi olarak cuma namazı saatini sizlere veriyor. Cuma namazı kaç rekat sorusunun yanıtını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.
 

Bugün cuma saati İstanbul - Bugün cuma namazı saat kaçta? (Ankara, Adana, İzmir, Konya, Bursa 18 Mayıs 2018)


Cuma saat kaçta sorusunun yanıtını haberimizde veriyoruz. Cuma günü namaz kılmak isteyen Müslüman vatandaşlar için cuma namazı saatlerini yazıyoruz. Diyanet işlerinin açıkladığı cuma namazı saatleri için namaz vakitleri sitesini ziyaret ederek bulunduğunuz il ve ilçeyi seçerek cuma namazı saatini kontrol edebilirsiniz. 

Cuma Namazı saatleri için TIKLA!


Cuma namazı kılmak - Cuma namazı nasıl kılınır?


Cuma namazı: 4 rekat ilk sünnet, 2 rekat farz, 4 rekat son sünnet, 4 rekat Zühri Ahir (Son öğle) ve 2 rekat vaktin son sünneti olmak üzere toplam 16 rekat namaz kılınır. Abdest alındıktan sonra cuma namazı kılmaya başlanır.Cuma namazı, farz namazlardan olup, (Cuma şartlarını kendilerinde toplayan kimseler için iki rekat Cuma namazı Farz-ı ayın'dır.) Cuma günü öğle namazı vaktinde kılınır. Cuma namazının özelliklerinden birisi de namazdan önce hutbe okunmasıdır. Cuma namazı 10 rekattır ama nafile namazlarla birlikte 16 rekat namaz kılınır.
Cuma namazı aşağıdaki şekilde kılınır:

4 rekat cumanın ilk sünneti,
2 rekat cumanın farzı, 
4 rekat cumanın son sünneti,
4 rekat Zuhri ahir,
2 rekat vaktin son sünneti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!