comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş yöneticisi Berk Hacıgüzeller açıkladı: "40 milyon TL avantajı var"

29 Mart 2018, Perşembe 09:55
Beşiktaş yöneticisi Berk Hacıgüzeller açıkladı:

Beşiktaş'ın mali işler sorumlulularından Berk Hacıgüzeller, "Futboldaki yeni vergi kanunu 3 büyüklere 35-40 milyon bir avantaj getirecek." yorumunu yaptı.

FutbolArena - Beşiktaş'ın Mali İşler ve Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Berk Hacıgüzeller, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay verdiği futbolda vergi düzenlemesini masaya yatırdı.
 

Berk Hacıgüzeller'in Beşiktaş açıklamaları


Akşam Gazetesi'ne konuşan Berk Hacıgüzeller, "Futbol dahil tüm branşlarda ödenen stopaj vergisi, vergi dairesine yatırıldıktan sonra kulüplere iade edilecek. Bu konuda bir düzenleme ve tebliğ bekliyoruz. O da bu kanun kapsamında uygulamanın ne şekilde yapılacağına ilişkin düzenlemeyi içerecek. Sporcuların yıllık ücretlerine limit getirilmesini bekliyoruz. Burada en önemli nokta şu, bu stopajın iade edilmesinin tek bir şartı var, bu paranın amatör şubelere harcanmasını zorunlu kılıyor." dedi.

"REKABET AÇISINDAN BEŞİKTAŞ İÇİN ÖNEMLİ KOLAYLIK"
Yıllık maaşlar konusuna da değinen Hacıgüzeller, "Sporcu başına ödenecek yıllık ücrete limit getiriliyor. Çok akıllıca ve gerçekten amatör şubelerin kalkındırılması için düşünülmüş harika bir yasa. Hükümetimize, Maliye Bakanımıza, katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bu öneri paketi Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'ın düşündüğü bir proje. Bu müessese takımlarıyla, dernekler kapsamında faaliyet gösteren takımlar arasında uçurum vardı. Bu dezavantajı kaldırıcı bir unsur olacak. Dernek faaliyetleri içerisindeki amatör branşların desteklenmesi sonucunu getirecek. Çok doğru bir adım olacak. Rekabet açısından, Beşiktaş'ın amatör şubelerinin yaşaması için önemli bir kolaylık." ifadelerini kullandı.

"35 - 40 MİLYON TL AVANTAJ SAĞLAYACAK"

Üç büyükler açısından önemine vurgu yapan Berk Hacıgüzeller, "Kanun bazı giderleri de bu iadeye dahil ediyor. Örneğin, boks şubeniz var, onun seyahat giderlerini de sanıyorum buna dahil ediyor. Tebliğ 1 hafta içinde çıkacaktır. Onda bunlar tek tek sayılacak. Her şey netliğe kavuşacak. Biz de yönetim olarak ona göre bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Bu 3 büyük kulübe 35-40 milyon TL civarında bir ekonomik katkı sağlayacak. Bu kanunun amatör şubesi bulunmayan futbol kulüplerini de amatörlere yatırım yapma konusunda teşvik edeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Siyah Beyazlı takımla ilgili son dakika gelişmelerine Beşiktaş Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!