comScore

Atiker Konyaspor Atiker Konyaspor

Türkiye Kupası finali ne zaman, nerede oynanacak?

16 Mayıs 2017, Salı 23:28
Türkiye Kupası finali ne zaman, nerede oynanacak?

Konyaspor ile Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nın finalistleri oldu. Final hakkında merak edilenler haberimizde.

FutbolArena - Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finali rövanş maçında ağırladığı Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti. İlk maçı 3-2 kaybeden Konyaspor, bu galibiyetle ilk finalist oldu. Fenerbahçe'yi rövanş karşılaşmasında penaltılar sonucu 7-6 mağlup eden Medipol Başakşehir ise 2. finalist oldu. Turnuva hakkında son dakika gelişmelerini Türkiye Kupası Haberleri bölümünden takip edebilirsiniz.
 

2017 Türkiye Kupası finalinin tarihi


Atiker Konyaspor ve Medipol Başakşehir'in kozlarını paylaşacağı Türkiye Kupası'nda finalinin günü resmen açıklandı. 55. Ziraat Türkiye Kupası finali, 31 Mayıs Çarşamba günü Eskişehir Yeni Stadyumu'nda saat 21.30'da oynanacak. Türkiye Kupası finali yine ATV'den naklen yayınlanacak. 

KONYASPOR FİNALE NASIL GELDİ?
Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nda Gümüşhanespor, Trabzonspor ve Kızılcabölükspor gibi rakiplerin önünde lider bitiren Konyaspor, son 16 turunda Ümraniyespor ile eşleşti. Ümraniyespor'u seyircisi karşısında 2-1 mağlup eden Aykut Kocaman'ın öğrencileri çeyrek finalde Sivasspor'un rakibi oldu. Sivaspor deplasmanında 0-0 berabere kaldıkan sonra evindeki maçı 3-2 kazanan Konyaspor, yarı finale adını yazdırdı. Bu turda ilk maçta yenilmesine rağmen Kasımpaşa'yı saf dışı bırakan Konya ekibi, finaldeki rakibini beklemeye başladı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!