comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ın rakibi Lazio'yu tanıyalım

14 Aralık 2015, Pazartesi 14:44
Galatasaray'ın rakibi Lazio'yu tanıyalım

Avrupa Ligi'nde mücadele eden Galatasaray son 32 turunda Lazio ile eşleşti.

FutbolArena Analiz - UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turu kuraları çekildi. Şampiyonlar Ligi'nden elenen temsilcimiz Galatasaray bu turda İtalyan Lazio ile eşleşti.

Galatasaray - Lazio maçı ne zaman?


Sarı kırmızılılar ilk maçı 18 Şubat'ta İstanbul'da Türk Telekom Arena'da oynayacak. Rövanş maçı ise 25 Şubat'ta İtalya'da oynanacak.


Lazio'yu yakından tanıyalım


İtalyan temsilcisi geçtiğimiz sezon ligi 3. sırada bitirerek başarılı bir sezon geçirmiş ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı. Ön eleme turunda Bayer Leverkusen ile eşleşen Lazio, ilk maçı sahasında 1-0 kazandı. Almanya'da oynanan rövanş maçını 3-0 kaybeden İtalyan temsilcisi yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kaldı.
Avrupa Ligi'nde G Grubu'nda mücadele eden Lazio, oynadığı 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı ve gurbunu yenilgisiz olarak 1. sırada tamamladı.

Bu sezon ligde istikrarsız


Stefano Pioli yönetimdenki Lazio bu sezon Serie A'da istikrarsız bir performans sergiliyor. Şu ana kadar ligde oynadıkları 15 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldılar. 

En tehlikeli oyuncuları kimler?


Lazio'da bu sezon oynadığı 15 maçta 4 gol atıp, 2 asist yapan Felipe Anderson ve 3 gol atan Lucas Biglia öne çıkan oyuncular olarak dikkat çekiyor.

Takımın en değerli 3 oyuncusu ise şu şekilde;

Antonio Candreva - 27 milyon Euro
Felipe Anderson - 20 milyon Euro
Lucas Biglia - 18 milyon Euro

Hamza Hamzaoğlu iddiaları gündeme gelmişti


İtalyan basınında geçtiğimiz haftalarda teknik direktörlük için Galatasaray'dan ayrılan Hamza Hamzaoğlu'nun adı gündeme getirilmişti. Lazio genel sekreteri kura çekimi sonrası bu iddiaları yalanladı.

Bok çuvalıyla hesap soran taraftarlar


Lazio Ultras taraftar grubu üst üste alınan kötü sonuçların ardından kulübün tesislerine giderek 10 adet bok çuvalını kapıya bırakmış ve pankartları da getirerek yönetimi protesto etmişti.
 
Taraftarlar ayrıca protesto esnasında "Biz küfürlere boğulalım istiyorsunuz ama önce bu bokları yemeniz gerekiyor" şeklinde tepkilerini dile getirmişlerdi.



 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!