comScore

Galatasaray Galatasaray

2014-2015 sezonu istatistiklerini paylaşmaya devam ediyoruz

30 Temmuz 2015, Perşembe 00:50
2014-2015 sezonu istatistiklerini paylaşmaya devam ediyoruz

Sırada futbola en çok zevk veren 10 numaraların sihirli anları, yani şutları var.

FutbolArena Analiz - Ligimizin en çok şut atan oyuncusu herkesin bildiği üzere Wesley Sneijder. 125 şut ile büyük bir tehdit. Ondan sonra en çok şut atan oyuncu ligimizin 'At Fink'e' tabirine uyan ismi Aatıf Chahechoue 99 kez. 3. sırada Mehmet Ekici var. 0 da 93 kez. 

Aatıf şutlarını slalomlar sonucu kaleye daha yakın yerleden denemiş. Listenin en üstündeki oyuncular kaleye daha yakın şutlar denemişken, en geride kalanlar pek çabuk olmayan ve diplinglerle zorlayamayan ama uzaktan etkili şut atan isimler. Mesela Mehmet Ekici ve Josue, Royston Drenthe'i bu kapsama sokamam onu onu da ikinci tabloda göreceğiz, çok fazla tek ayaklı olduğu için kaleye sokuldukça sol ayağı kapatılmış ve yakın şutu engellenmiş. Sneijder ve Mehmet Ekici'nin becerisi şut çekebilme kabiliyetleri. Marcio Mossoro ve Aatıf Chahechoue gibi oyuncuların meziyeti ise driplinglerini şutlarla sonlandırabilmeleri ve etkili verkaçları ile slalomları. 
Öte yandan şutları en isabetli iki oyuncu Necati Ateş ve Romana Lua Lua gibi en tecrübeliler. 


2. Tabloda ise şut çeken 10 numaların ayak kullanımlarını göreceğiz. 

Oscar Scarione'nin olayının iki ayakla da çok isabetli vurabilmesi olduğunu göreceğiz. Yavaş, driplingi yok ama iki ayağını da çok etkili kullanması onu engelleyememenizi sağlıyor. Genç İrfan Can Kahveci de bu konuda becerikliymiş. 

En altta ise Royston Drenthe'yi görüyoruz solunu kapatınca sağ ile vuramıyor. Josue de öyle ters ayak hiç yok 63 şutun 62'si aynı ayağı ile ters ayağını kapatınca o da engellenebilir bir oyuncuya dönüşüyor. Alper Potuk da biraz öyle. Alper'in bu konuda kendisini geliştirmesi şart. En azından hala zamanı var. 





ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!