comScore

Galatasaray Galatasaray

Jose Rodriguez için Şubat ayında Bleacherreport geniş bir analiz yayımladı

27 Temmuz 2015, Pazartesi 23:20
Jose Rodriguez için Şubat ayında Bleacherreport geniş bir analiz yayımladı

Galatasaray'ın yeni transferi için bu analizi Türkçe'ye çevirip siz okurlarımıza takdim etmek isteriz

FutbolArena Dış Haberler - İşte Bleacherreport'tan derinlemesine bir Jose Rodriguez analizi

Deportivo La Coruna'ya kiralanan 20 yaşındaki oyuncu kararlı bir şekilde ve fazla gösteriş yapmadan çalışmaya kaldığı yerden devam ediyor.

La Liga'nın iklimine uyum sağlamaya çalıştığı muhakkak ancak Rodriguez'in Real Madrid'le durumu ne?

Piyon

Eğer büyük bir oyuncu olursa Wenger hayretten ağzındaki lokmayı düşürebilir.

The Telegraph'tan Jeremy Wilson'a göre, 3 yıl 6 ay önce (şimdi 4 sene oluyor) Fabregas'ı kalmaya ikna etmeye çalışan, Juan Mata'yı almaya çalışan ve Jose Rodriguez'i transfer etmeye çalışan bir Arsenal vardı.

Arsenal için işler beklediği gibi gitmedi.

Bir sonraki sene Mourinho onu A takıma çıkardı ve Marca'nın başlığı "Arsene Wenger'in çalmaya çalıştığı" çocuk oldu.

ESPN FC'den Miguel Delaney'e Mourinho: "Rodriguez'in Real Madrid'in 11 oyuncusu olacak zamanı ve potansiyeli var ve bu önemli" dedi.

Buzdağının üstü, Rodriguez'in kendine Real Madrid'de bir isim yapmak için çok çabaladığıydı. Fakat suyun altına baktığınızda, Rodriguez'in Mourinho'nun Real Madrid de Castilla hocası Toril ile arasındaki sürtüşmede kullandığı bir kukla olduğu görülüyordu.

Mourinho Toril'e, gençlere yeterince şans vermediği yönünde bir eleştiride bulunmuştu.

Altyapı için oynayamazken, Mourinho bir anda onu A takıma çağırdı ve Ajax'a karşı Şampiyonlar Ligi'nde oynattı. Copa Del Rey'de de Alcoyano'ya gol attı.

O zamandan bu yana Rodriguez çok kararlı. 2013 U19 Avrupa Şampiyonası'nda en iyi 11'e seçildi

Kiralık

Real Madrid Castilla 2. lig B'ye düşünce Rodriguez'in ya bir 2. lig A takımına ya da La Liga'nın alt sıra takımlarından birine kiralanacağı kesindi. Deportivo'ya gitmesiyle ikinci opsiyon gerçekleşti.

Jose Rodriguez bu kiralama için "Alvaro Arbeloa gibi burada daha önce oynamış oyuncularla konuştum,  son iki yıldır 2. ligdeydim dolayısıyla burada bulunmak benim için büyük bir fırsat." İfadelerini kullandı.

Rodriguez  ayrıca, Deportivo hocası Victor Fernandez'in kararında önemli bir rol oynadığını açıkladı.

Rodriguez ,Chesters'a  “Geçen sene (Real Madrid Castilla için) forvet arkası oynuyordum ama orta sahada başlamayı tercih ederim” dedi ve ekledi. “Öyle sanıyorum ki Fernandez beni burada doğal pozisyonumda oynatmak istiyor.”

Ancak Fernandez, Alex Bergantinos gibi sıkı bir top çalmacı, ve akıcı göze hoş gelen bir oyun oynayan Haris Medunjanin'den meydana gelen bir tandem tercih ediyor. (Haris Medunjanin Gaziantepspor'dan Deportivo'ya transfer olmuştu)

Orta sahadan hücuma katılışı sebebiyle Celso Borges de ortada Rodriguez'den daha iyi bir opsiyion haline geliyor. Bu yüzden Rodriguez, bir sağ hücum orta saha oyuncusu olarak konuşlandırılmak durumunda kaldı ve bu pozisyona uyum sağlamak zorunda.

Rodriguez konuyla ilgili olarak “Eskiden bir sürü riskli top kaybederdim, ama şimdi (Fernandez ile konuştuktan sonra) buna dikkat ediyorum. Kendime güvenim geldi, savunmada çok daha iyiyim ve bir oyuncu olarak çok mesafe kat ettiğimi düşünüyorum.”

Rodriguez'in 90 dakika başına tackle (top çalma) sayısı (2.8) Isco'dan (2.7) fazla ve tackle başarı yüzdesi (%73.1) Toni Kroos'tan bile iyi (%63.3)

Rodriguez defansif olarak bazen neredeyse bir sağ bek gibiydi ve Chelsea'deki Willian gibi genel olarak rakip top taşıcıya baskı yapıyordu. Bu durum, Rayo Vallecano maçında Abdulaye Ba'nın (Fenerbahçe'nin kiraladığı stoper) verdiği geri pası kovalaması ve gole çevirmesiyle çok belirginleşti.

Rayo Vallecano deplasmanında kazandıkları bu bedava gol sayesinde 2-0'dan 2-2 beraberliği yakalamayı başardılar.

Bir başka göze çarpan defansif oyunu da Valencia stoperi Otamendi'nin pasının yönünü okuyup kesmesiydi.

Deportivo'nun kendi yarı sahasının ortasında kestiği bu topu, Kroos vari bir ara pasla sonradan oyuna giren Toche'ye aktardı ve bu 3-0'lık galibiyeti getirdi.

Rodriguez'i izlediğinizde, çok çalışan, teknik yönden gelişmiş, topu rakiplerinin arkasına taşıyabilen (adam eksiltme kast ediliyor sanırım) ve farklı pozisyonlarda La Liga düzeyinde oynayabilen bir oyuncu görüyorsunuz.

Sizi endişelendiren şey ise gerçek bir kimliğinin olup olmayışı.  Nedir Rodriguez ? 6 numara mı? 8 mi? 10 mu? Yoksa 11 mi?

Faullerini mutlaka azaltması gerekiyor çünkü maç başına yaptığı faul sayısı (2.4) yaptığı tackle'dan fazla (2.0)

Maç sırasında kaybolmak gibi bir kötü özelliği de var ve bir hafta ilk 11 diğer hafta yedek olmak istemiyorsa bunu da düzeltmesi lazım.

Doğrudan bir hücum silahı olmaktansa defansı hücuma taşımaya daha yatkın bir oyuncu olarak göze çarpıyor.

19 La Liga maçında, toplam 1226 dakikada, sadece iki gol attı ve bir asist yaptı. “Tabii ki Isco'yu örnek alıyorum” diyor Rodriguez.

Geçen sene ortalarda yokken bu sene La Liga'da ilk 11 oyuncusu oldu... James Rodriguez'den 80M€  daha ucuz, Jese Rodriguez'in özelliklerine sahip olmayan ve daha az bilinen Jose Rodriguez, sessiz sakin ama emin adımlarla Deportivo'da yoluna devam eden bir oyuncu.

Kenara not edin, gelecekte doğrudan Real Madrid oyuncusu olmanın alt yapısını şimdiden hazırlıyor Rodriguez.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!