"/> ">

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ın yeni transferi Jem Karacan'ı tanıyalım

08 Temmuz 2015, Çarşamba 18:57
Galatasaray'ın yeni transferi Jem Karacan'ı tanıyalım

Galatasaray'ın yeni transferi Jem Karacan oyun tarzı itibariyle Veli Kavlak'ı andırıyor. FutbolArena editörlerinden Sinan Yılmaz yazdı. 

FutbolArena Analiz - 26 yaşındaki Jem Paul Karacan 23 yaşına kadar taraftarın sevgilisi ve hatta çok genç yaşına rağmen takımın kaptanlarından biri olmuştu. 3 yıl önce onu Türkiye'ye getirmek çok büyük paralara mal olabilirdi. Fakat 3 yıldır birçok yerinden ciddi sakatlıklar yaşadı ve çok maç kaçırdı. 

Oyun tarzı en çok Beşiktaş'tan Veli Kavlak'a benziyor. Yaklaşık 2-3 yıldır da sürekli yazdığım üzere Galatasaray'ın rotasyonda en çok ihtiyaç duyduğu adamlardan biri Veli Kavlak gibi koşabilen, rakibini kovalayabilen ve sert oynayabilen bir ortasaha. Selçuk-Melo ve Hamit zaten yaşlandı. Yekta, Umut Gündoğan, Emre Çolak yeni transfer Bilal, geçen yıl gelen Dzemaili ise hep oyun kurucu karakterli, yumuşak oyuncular. Furkan da yine keza hareketli ama pozisyon disiplini olan bir oyuncu değil. Dolayısıyla Galatasaray oyun tarzı olarak Melo'ya 4 yıldır bir türlü bulamamıştı. Jem oyun tarzı olarak ona alternatif olacak bir oyuncu ama oyuncu kalitesi olarak Galatasaray seviyesinde mi bunu 3 yıllık sakatlıktan sonra kimse bilemiyor. 
Jem sakatlanmadan önce çok koşan, yorulmak bilmeyen, sert oynayan, çalışkan ve agresif bir oyuncuydu. Ayrıca iyi uzun toplar atabiliyordu. Tekniği, top kontrolü çok kötü değildi ama sakatlıklardan sonra bu konuda ciddi bir gerileme bekliyorum. Eskiden basit oynar ve kaptığı topu hemen yakınındaki arkadaşına isabetli oynayabilirdi ama hala aynı top kontrol ve teknik beceriye sahip mi emin değilim. 

Uzun süreli sakatlıklar, oyuncuların en çok topla iletişimini olumsuz etkiliyor. Mustafa Pektemek teknik ve iyi bir son vuruşçu olarak Gençlerbirliği'nden çıkış yaptıktan sonra yaşadığı uzun süreli sakatlıklar ardından tekniğini tamamen kaybetti ve bu sezon ligin en çok kötü top kontrol yaparak top kaybeden santrforu olmuştu. Adeta Muhammet Demir'den, Umut Bulut'a evrilen bir futbolcuya döndü Pektemek. Ben Jem'in de bu 3 yıllık topa uzak kalması sonucu teknik olarak çok geri gitmiş olabileceğinden çekiniyorum. 

Nihayetinde piyasa değerinden çok maaş verilen, çok riskli bir transfer oldu. Hazırlık kampında beğenilmezse sürekli oynayabileceği bir takıma kiralık verilir diye düşünüyorum. Öte yandan Galatasaray'ın 2 oyuncu kullandığı 4-2-3-1'in göbeğinde, Melo-Selçuk-Hamit-Dzemaili-Yekta-Bilal-Furkan-Umut Gündoğan ve Jem ile toplam 9 oyuncu etti. Bu oyuncu enflasyonu da Galatasaray'ın maddi durumu için oldukça zarar verici. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!