comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın yeni transferlerinin ortak özelliği

02 Şubat 2016, Salı 09:19
Beşiktaş'ın yeni transferlerinin ortak özelliği

Ligin 2.yarısında şampiyonluk yarışı verecek olan Beşiktaş, devre arası transferlerinde istikrarıyla dikkat çeken isimlere yöneldi.

FutbolArena Analiz - Beşiktaş, Spartak Moskova'dan alıp Rayo Vallecano'ya kiraladığı Aras Özbiliz haricinde 3 yeni futbolcuyu kış transfer döneminde kadrosuna kattı. Denys Boyko'yu alarak kaleci sayısını 3'e çıkaran siyah beyazlılar, stoper mevkindeki 2 genç futbolcunun yerine ise daha tecrübeli isimleri tercih etti. Getafe'den Alexis Delgado ve Hannover'dan Marcelo Guedes, defansın ortasında yeni alternatifler oldu.
 

Beşiktaş'ın yeni transferleri fayda sağlar mı?


Transferde anlaşma sağlanan 3 oyuncunun da ortak özelliği geldikleri takımlarda düzenli forma giymesi. Bu da Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında kadroda güçlü alternatifler oluşturabilmek için istikrarlı isimlere yöneldiğini gösteriyor. Örneğin Marcelo, Hannover'da aralıksız 54 Bundesliga maçında 90 dakika forma giymiş. Bu süreç içinde hiç sakatlanmamış veya kart cezalısı durumuna düşmemiş. Bir kez bile yedek kalmamış, forma giydiği karşılaşmalarda bir kez bile oyundan çıkarılmamış. 
 
Son 3 sezonda Marcelo, Alexis ve Boyko'nun lig maçlarında forma giyme oranı yüzde 85'i buluyor. Marcelo ve Boyko sakatlık nedeniyle hiç maç kaçırmazken, Alexis 8 lig maçında forma giyememiş. Kart cezalı oldukları maç sayısı ise Alexis'in 5, Marcelo'nun 3, Boyko'nun 1.

Çağdaş Sevinç

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!