comScore

Beşiktaş Beşiktaş

2014-2015 Sezonu İstatistiklerine kanat oyuncularıyla devam ediyoruz

17 Temmuz 2015, Cuma 02:28
2014-2015 Sezonu İstatistiklerine kanat oyuncularıyla devam ediyoruz

Sırada ligimizin kanat oyuncularının dripling deneme oranları ve başarı yüzdeleri var.

FutbolArena Analiz - 90 dakika başına en çok dripling deneyen oyuncu Beşiktaşlı Kerim Frei, sonra Alanzinho, sonra da Bruma olmuş. Üç oyuncunun da çok kısa, çok çabuk fizik yapıları onların en etkili silahı olarak driplingi zorunlu tutuyor. Alanzinho'nun başarı oranı da yüksek olmasına karşın devre arası gönderilmişti. 
 
Gökhan Töre, Volkan Şen, Nakoulma ve Burhan Eşer sezon boyunca sürekli ilk 11 oynayıp en çok dripling deneyen oyuncular ve bunların arasında da %63 ile en başarılısı Gökhan Töre
 
Başakşehir'in Abdullah hoca ile değişen oyun yapısından sonra daha disiplinli oynayan ve dolayısıyla dripling deneme sayısı düşen Doka ve Edin Visca'nın dripling sayıları düşse de başarı yüzdeleri ciddi oranda artmış. 
 
54 dripling deyip %83 ile başarılı olan Doka ligin en iyi driplingçisi diyebiliriz. 
 
40 dripling deneyip 30'unda başarılı olan ve %75 başarı yakalayan Visca da bu konuda gayet başarılı. Bu ikisiyle birlikte 57 kez dripling deneyip %74 ile başarılı olan Ryan Babel de bu konuda yeteneklerini zaten bildiğimiz bir oyuncu. 
 
Gençlerden ise az oynamasına rağmen dripling becerisiyle ligin sonunda herkesin dikkatini çeken Oğulcan Çağlayan da hem Gökhan Töre gibi en çok deneyenlerden, hem de %63'lük bir başarı yüzdesine de sahip. Yine Eskişehirspor'dan Konyaspor'a geçen İbrahima Sissoko %61 ile başarılı dripling yapan genç kanat oyuncularından bir diğeriydi. 


 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!