comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Forvetlerimizin top kontrolü istatistikleri...

01 Temmuz 2015, Çarşamba 21:31
Forvetlerimizin top kontrolü istatistikleri...

Süper Lig'in 2014-2015 sezonundaki istatistikleri, birçok konuda futbolseverlere önemli bilgiler sunuyor.

FutbolArena Analiz - Süper Lig'in 2014-2015 sezonundaki istatistikleri, birçok konuda futbolseverlere önemli bilgiler sunuyor. 
 
Bunlardan biri de ligin top kontrolü en kötü forvetlerinin ve en az top kaybıyla oynayan forvetlerinin kimler olduğu... 
 
Bu bağlamda aşağıdaki liste dikkat çekici olacaktır;
 
Süre sütununda yer alanda kısım oyuncunun sezon boyu kaç dakika oynadığını gösteriyor. 900 dakika yani en az 10 maç oynamış oyuncuları ayırırsak ligin açık ara farkla en çok top kaybı yapan forvetinin Mustafa Pektemek olduğunu görüyoruz. Ona yakın olan tek oyuncu az süre almış Mehmet Batdal. Ancak aynı takımdan Semih Şentürk'ün de yüksek top kaybıyla oynuyor olması bize Başakşehir'in oyun yapısıyla ilgili fikirler veriyor. Semih top kontrolü ligin en iyi forvetlerinden biri olmasına rağmen 90 dakika başına 5.56 top kaybıyla oynuyor. Bunun ve Mehmet Batdal'ın istatistiğinin başlıca nedeni olarak, Başakşehir'in çok fazla dikine ve direkt toplarla oynamasını gösterebiliriz. 
 
Öte yandan 90 dakika başına sadece kötü top kontrolü yüzünden kaptırılan toplarda da Mustafa'nın açık ara ligin en kötüsü olduğunu görüyoruz. 
 
Ligin topu doğru kullanma konusunda en başarılı santrforları ise yaşlı kurtlar Gekas ve Cardozo. Her ikisi de hem topu çok iyi kontrol edebiliyor, hem de kontrol ettikleri topu ayaklarında gevelemeden hızlı ve isabetli şekilde arkadaşlarına gönderebiliyorlar. 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!