comScore

Milli takımın en iyi 3. olma şansı var mı?

14 Ekim 2015, Çarşamba 06:43
Milli takımın en iyi 3. olma şansı var mı?

Türkiye'nin hala Euro 2016'ya doğrudan gitme şansı bulunuyor. Hesaplar biraz karmaşık olsa da ihtimal az değil.

FutbolArena Analiz – Milli takıma İzlanda karşısında alınacak 1 puan playoff'a katılmak için yeterli olacak. Ancak Türkiye'nin hala Euro 2016'ya doğrudan gitme şansı bulunuyor. Hesaplar biraz karmaşık olsa da ihtimal az değil.
 
Euro 2016 elemeleri statüsüne göre 9 grupta ilk 2 sırayı alan 18 takım doğrudan Fransa'da yer almayı garantiliyor. Ayrıca 9 grupta 3. sırayı alan takımlardan en yüksek puan toplayan bir ülke daha Euro 2016'ya direkt katılacak. Bir grupta 8, diğerlerinde 9 takım olduğu için bu hesaplama yapılırken gruplarda sonuncu olan takımlarla yapılan karşılaşmalar dikkate alınmayacak.
 
İşte kritik nokta bu. 2 puandaki Kazakistan'ın son 2 maçta 4 puandaki Letonya'yı geride bırakması bizim için son derece önemli. Çünkü Türkiye Kazakistan'dan 6 puan almıştı. Letonya sonuncu olursa en iyi 3. hesabında bize fazladan 4 puan gelecek zira Letonya'dan 2 puan alabilmiştik. Letonya Salı gecesi Kazakistan'ı ağırlayacak. Aralarındaki ilk maç berabere bitmişti. 2 puandaki Kazakistan kazanması taktirde 5 puandaki Letonya'yı ikili averajda geride bırakacak.
 
Aynı zamanda milli takımın son maçta İzlanda'dan 1 değil 3 puan alması şart. Bu durumda milli takım en iyi 3. hesaplamasında 16 puana ulaşacak.
 
Özetle Türkiye'nin en iyi 3. olması için İzlanda'yı yendikten sonra, Kazakistan'ın deplasmanda Letonya'yı yenmesi gerekiyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!