comScore

2014-2015 sezonu istatistiklerini incelemeye devam ediyoruz

26 Temmuz 2015, Pazar 01:32
2014-2015 sezonu istatistiklerini incelemeye devam ediyoruz

Sırada ofansif ortasaha, yani 10 numaralar var. En başarılı dripling yapanları hangileri? 

FutbolArena Analiz - Öncelikle Aatıf Chahechoue resmen ligin "At Fink'e" rolünü oynayan oyuncusu olduğu için her istatistikte en önde çıkıyor. Açık ara farkla en çok topla buluşan ofansif ortasaha Aatıf, Sivasspor'da adeta "At Fink'e" konumunda. Bu yüzden en çok başarılı kısa pas, en çok başarılı uzun pas, en çok başarılı dripling gibi birçok istatistikte lider. Tabi bunların tam tersi en başarısız driplingte veya pasta da lider. Zira herkesten 2 kat fazla deniyor. 46 kez en başarılı dripling yapan o. 38 kez en başarısız dripling yapan da o. 

En çok dripling deneyerek oynayan 10 numara Romana Lua Lua maç başına 3,62 ile. Hem fazla kilolu hem de yaşlı olmasına rağmen bu onun oyun karakteri. 2. sırada da Royston Drenthe var. 3.07 ile. Fakat Drenthe'nin dripling başarısı daha yüksek. %71
Hem en çok deneyenlerden olup, hem de %71 ile başarılı olması onu ligimizin en iyi dripling yapan 10 numarası yapıyor bana göre. 

Öte yandan Fenerbahçe'den Diego Ribas bu konu başarılıyken, daha çok pasör ve şutör özellikleriyle ortaya çıkan Wesley Sneijder'in en az deneyenlerden olduğunu görüyoruz. 

Alexander Hleb ise en yüksek başarı yüzdesiyle dripling deneyen. Çok denemiyor ama deneyince de %88 başarılı oluyor. Maalesef ki kendisinin oldukça yaşlı halini izleyebildik. 

Listenin en altlarında Oğuzhan Türk'ü de göreceğiz ama sadece 9 dripling denemesi, onu değerlendirmeye katmak için yeterli bir veri değil



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!