comScore

2014-2015 sezonunda ligimizin ofansif ortasaha oyuncularının istatistikleri...

23 Temmuz 2015, Perşembe 03:09
2014-2015 sezonunda ligimizin ofansif ortasaha oyuncularının istatistikleri...

Sırada ofansif ortasaha yani 10 numara pozisyonunda oynayan oyuncuların top kaybı istatistikleri var. 

 FutbolArena Analiz - Listenin ilk sırasında Balıkesir'in 10 numarası Roland Vargas var. İnce pasları ve tekniğiyle dikkat çekmişti ama zayıf fiziği ve Balıkesir'in çok baskı yiyen bir takım olması nedeniyle de çok top kaybı yapıyordu. Öte yandan Balıkesirspor'un dikine ve hızlı çıkma çabaları da onu sürekli ara pas atmaya yönlendirdiği için top kaybının artması normal. 

2. sırada Aatıf Chahechoue var ama onun da top kaybının çok yüksek olması doğal. Hem ligin en çok dakika alan oyuncularından biri, hem ligin açık farkla en çok topla buluşan ofansif ortasahası (2223 kez) hem de sistem gereği sürekli dikine oynayan bir oyuncu olması onu zirveye taşıyor. Yani Aatıf daha çok set oyunu oynayan bir takımda olsa bu kadar çok top kaybı yapmayacaktır. Top kontrol eksiğiyle yaptığı kayıplara gelirsek, takımda tüm toplar onda toplandığı için, tüm Sivasspor oyuncuları uzun-kısa-sert-yavaş tüm pasları ona gönderdiği için bu topları kontrol etmekte de sorun yaşamış olabilir. Her ne kadar top kaybı yüksek olsa da Aatıf'ın Sivasspor hücumuna katkısı anlatılamayacak kadar çok. 
Listede esas dikkatimi çeken İbrahim Akın'ın, Sezer Öztürk'in ama en çok da Scarione'nin çok top kaybı yapması. Scarione sürekli top almayan, teknik bir oyuncu olmasına rağmen çok top kaybı yapmış. Bu onun bu sezon yere sağlam basamadığının göstergelerinden biri. İbrahim Akın ve Sezer ise bence senelerce sahalardan uzak kalmanın cezasını çekiyorlar. Zira uzun süre oynamayan oyuncu topa yatkınlığını, tekniğini yitirebiliyor. Top kontrolü becerisi ciddi biçimde düşüyor. 

Öte yandan listede Necati Ateş'in sürekli garanti oynaması, iyi top kontrolü ve fiziğini iyi kullanması onun az top kaybı yapmasını sağlamış ama o da ağırlığı yüzünden sırtını rakip kaleye dönemiyordu. Alper'in kötü paslarına rağmen takımının durağan oyunu onun çok fazla top kaybı yapmamasını sağlamış. Oktay ise en dikkatimi çekenlerden, Mersin İdmanyurdu çok fazla uzun paslar ve şişirme toplarla oynamasına rağmen az top kaybı yapmış. Ama sebeplerinden biri topla az buluşması ve garanti oynaması. Daha çok 10 numaradan ziyade 2. forvet gibi oynaması. 

Obraniak, Sneijder, Hleb ve Mehmet Ekici ise teknik becerilerini ön plana çıkarmayı bilmiş oyuncular. 



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!