comScore

2014-2015 Sezonu İstatistiklerine kanat oyuncularıyla devam ediyoruz

22 Temmuz 2015, Çarşamba 00:46
2014-2015 Sezonu İstatistiklerine kanat oyuncularıyla devam ediyoruz

 Sırada son olarak kanat oyuncularının şut frekansları, kullandıkları ayaklar ve başarı oranları var. 

FutbolArena Analiz - İlk olarak kanat oyuncuları için, çift ayaklı olmak çok önemli bir fark yaratır. İki ayağıyla şut atabilen oyuncu her iki tarafa feyt atıp şut çıkarabilme şansına sahiptir. 

Tabloda gözümüze ilk çarpan Halil Çolak. Az süre almasına rağmen oynadığı dakikalarda çok şut denemiş ve her iki ayağıyla da şut çeken bir oyuncuymuş. 7 şut atan Ümit ile 5 şut atan Kerim'i saymazsak. Burhan Eşer'in, Nakoulma'nın, Ermin Zec'in, Tunay Torun'un ve Gökhan Töre'nin ters ayağını geliştirebildiğini görebiliriz. 

Tablonun sonunda ise 34 şutun tamamını solla atan Emre Çolak, 17 şutun tamamını sağ ile atan Waris ve 18 şutun tamamını solla atan İbrahima Sissoko dikkat çekiyor. Bu gençlere Barış Memiş ve Oğulcan da eklenebilir. Bu genç oyuncuların oyun kalitelerini arttırabilmek için ters ayaklarını geliştirmeleri gerek. 

Babel sağ ayağı mükemmel olmasına rağmen solunu geliştirmediği için kariyeri beklenen seviyeye çıkamamış bir oyuncu. Yine tecrübelilerden Olcan Adın ve Erkan Zengin ile Alanzinho'yu da görüyoruz. Bu oyuncular fazlasıyla tek ayaklı kalmış kanat oyuncuları ve kullandıkları ayak kapatıldığında etkisiz kalabiliyorlar. Öte yandan Holosko ve Mehmet Akyüz'ün daha çok forvet özellikli ve fuleli olduğunu düşündüğümüzde onlar için diğer kanat oyuncuları kadar önemli olmadığını kabul edebiliriz. 

***

2. tabloda ceza sahası dışından çekilen şutlara bakacağız. 



Tablonun üstünde kalanlar topla ceza sahasına sokulup girmeden şut deneyenler. Altında kalanlar ise daha çok topsuz koşu yapmayı bilen zeki ve golcü kanat adamları. 

Tomiç ayağı çok düzgün ama çok ağır bir kanat adamıydı. Barış Memiş de bir türlü taç çizgisine yapışık oynamaktan kurtulamadığı için ceza sahasına girememiş ve belli ki şutları hep dışardan olmuş. Doka açık farkla en çok dışardan şut atan oyuncu. Gökhan Töre de bu konuda kendisini çok geliştirdi. Listenin altında Bakambu, Burhan, Utaka, Olcay ve Sefa ise golcü kanat oyuncuları, genelde içeri girip tehdit olmayı biliyorlar. 

Peki son olarak tüm kafa, ayak, penaltı tüm şutlar ve gol olma oranları nedir. Onlara da bakalım 



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!