comScore

İşte rakamlarla Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi!

01 Kasım 2014, Cumartesi 18:50

Beşiktaş ile Fenerbahçe Atatürk Olimpiyat Stadı'nda zirve açısından son derece önemli bir karşılaşmaya çıkıyor. İşte derbinin istatistikleri...

Haber | Orhun ALİCİKOĞLU

FutbolArena Analiz -
Son yılların seyir zevki en yüksek maçlarına sahne olan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin bu seneki adresi Atatürk Olimpiyat Stadı. Sizin için derbi rakamlarını araştırdık. İşte dev randevu öncesi bilinmesi gerekenler... 
 
Fenerbahçe 8. haftaya gelene dek rakip filelere 9 gol gönderirken Beşiktaş da 10 gol attı.İki takımın gollerinin zaman aralığı hemen hemen aynı... Fenerbahçe ve Beşiktaş, attıkları 4 golü 76- 90 dk aralığında buldu. Sarı-Lacivertliler 46-60 dakikaları arasında 3 gol atarken, Siyah Beyazlılar bu aralıkta 2 gol bulabildi. Fenerbahçe attığı 9 golün hiçbirini 61-76 dakikaları arasında atmadı.
 
Beşiktaş 10 golün 8'ini ilk yarılarda bulurken Fenerbahçe ise tam tersi bir tablo ile göze çarpıyor. Sarı-Lacivertliler, 9 golün 7'sini ikinci yarılarda attı.
 
Beşiktaş, geride kalan 7 haftada ilk 30 dakikalık dilimde gol yemedi. Sarı lacivertliler ise ilk yarılarda rakiplerinden bu haftaya kadar 2 gol yedi. 
Son 5 maçta...
 
Beşiktaş, Fenerbahçe ile yaptığı son 11 maçtan sadece 2'sini kazanabildi. Siyah-beyazlı takım, rekabetteki son 11 maçtan 5'ini yitirirken, 4 kez berabere kaldı, rakibine sadece 2 kez üstünlük kurabildi. Beşiktaş bu 2 galibiyetini son 5 maçta aldı. Siyah Beyazlılar, Fenerbahçe ile oynadığı son 5 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.
 
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan son iki maçta 4 kırmızı kart çıkarken maçı yöneten hakemler 15 kez de sarı kartına başvurdu.
 
İlk yarılarda ilginç istatistik
 
İki büyük takımın aralarında oynanan son 5 maçta toplam 17 gol atıldı. Taraflar bu 17 golün 12'sini ilk yarılarda buldu. Geride kalan 5 gol de maçın son yarım saatlik diliminde atıldı.
 
Son 5 derbide 17 gol atıldı. 17 golün sadece 4'ünü yerli futbolcular attı. Gökhan Gönül (2) ve Olcay Şahan (2) derbinin son 5 maçtaki yerli golcüleri... Derbinin son 5 maçta Fenerbahçe açısından en golcü ismi ise 5 golle Moussa Sow...
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!