"/> ">

Galatasaray Galatasaray

Ünal Aysal ceza aldı, Totti almadı!

21 Ekim 2014, Salı 16:15

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, derbinin hakemi Cüneyt Çakır'la ilgili söylediği sözler nedeniyle ceza alması benzer örnekleri akıllara getirdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, derbinin hakemi Cüneyt Çakır'la ilgili söylediği, "Çakır, Galatasaray konusunda şaibeli bir hakemdir. Maçı sertleştireceğini düşünüyorum. TFF bize bu atamayla göz dağı vermek istiyor" açıklamasının ardından PFDK'ya sev edilip, 30 gün hak mahrumiyeti cezasıyla cezalandırılmasının ardından, Avrupa'daki benzer örnekler gündeme geldi. 
 
Bunlardan en günceli AS Roma'nın efsane kaptanı Francesco Totti'nin, Serie A'da son hafta maçında Juventus'a yenildikleri maçtan sonra yaptığı açıklamaydı. 
 
Totti, Juventus aleyhine çok sert konuştu, ceza almadı 
 
 Efsane golcü, hakemin ceza saha dışında yapılan müdahalelerde iki defa penaltı kararı vermesi ve Roma'nın maçı 3-2 kaybetmesiyle ilgili olarak, hakemi eleştirmiş ve rakip takım hakkında, "Şike ve şikecilikten tescilli bir kulüp. Bildiğimi şeyler var; ayrıca konuyla ilgili bana söylenen de çok şey var" açıklamasıyla ilgili olarak Juventus cephesi, sert açıklamalar yapmış, ancak İtalya Futbol Federasyon'u bunu düşünce özgürlüğü olarak değerlendirmiş ve 38 yaşındaki oyuncu için her hangi bir cezai müeide uygulamamıştı. Totti, Chievo maçında takımda yerini alıyor. 
 
Ünal Aysal'ın açıklamasıyla ilgili olarak hakem derneklerinden tepki gelirken, TFF Disiplin Kurulu'da vakit kaybetmeden harekete geçerek, sarı kırmızılı kulübün başkanını cezalandırmıştı. 

İfade özgürlüğü, cezayı gerektirmez 
 
Fakat hakem dünyasında konuya farklı bakan ve TFF'nin bu uygulamasının yanlış olduğunu düşünen önemli isimler de var. 
Onlardan bir tanesi de eski MHK Başkanı Yusuf Namoğlu. 
 
Futbol demokrasiyle değil, ceza sistemiyle yönetilmeye çalışılıyor. Avrupa'yla aramızda büyük fark var 
 
Radyospor'dan Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Namoğlu,  yaptığı açıklamada, "Totti çok önemli açıklamalar yaptı. Juventus'un şike yaptığından bahsetti. Ceza almadı. Çünkü Avrupa'da konuya bakış açısı farklı. Orada demokrasi var, ülkemizde hâlâ cezalandırma sistemiyle kurumlar yönetilmeye çalışılıyor. Bu konu düşüncenin ifadesi özgürlüğüne girer. Bir demokrasi meselesidir. Söze söyleyeni böyle cezalandırırsanız, o zaman düşünce özgürlüğünü ortadan kaldırmış olursunuz. Sözü söyleyen hakkında, söylenenlerden alınanlar dava açabilirler bu ayrı bir şey. Ama TFF bunu cezalandırmaya kalkarsa, sporda demokrasi, eşitlikten bahsedemeyiz.  Ülkemizde her anlamda  ve futbolda demokrasi yerine cezalandırma sistemi hakim oluyor. Ünal Aysal, fikrini ifade etmişti. Totti de fikrini ifade etmiştir. Aysal ceza görmüştür. Totti görmemiştir. Avrupa'yla aramızda işte böylesine büyük bir farklılık var" dedi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!