comScore

Galatasaray Galatasaray

"G.Saray artık Aysal'ındır"

21 Şubat 2014, Cuma 11:12

G.Saray'da SPK ile yaşananlar ve kulübün ekonomik tablosu sonrası HT yazarlarından Serdar Ali Çeliker sert bir yorum yaptı: "Kulüp artık Ünal Aysal'ındır..."

Habertürk gazetesi yazarlarından Serdar Ali Çeliker, 21 Şubat günkü köşesinde G.Saray'da son dönemde yaşananlara dikkat çekti.

Çeliker, G.Saray'ın ekonomik tablosu sonrası artık Ünal Aysal'ın olduğunu iddia etti:

"Bu köşenin devamlı takipçileri bilirler. Defalarca G.Saray'ın bedelli sermaye artırımı hamlesinin ilkinin kurallarla bağdaşmadığını; dönemin SPK'sının G.Saray'a ‘kıyak' yapma adına küçük yatırımcıyı örneği görülmemiş şekilde mağdur ettiğini; kulübün aynı yöntemle bir artırım daha yapmasının mümkün olmadığını yazmıştım. SPK-G.Saray ile ilgili en son yazımda “G.Saray 163 milyon TL vermezse bedelli yapamaz” demiştim. G.Saray yönetimi bana karşı suç duyurusu yapmış ve manipülasyon ile suçlamıştı.

Gelinen noktada SPK bir karar verdi ve haklılığımız bir kez daha ortaya çıktı. G.Saray şimdi 173 milyon TL ödemeden; üstüne 140 milyon TL daha koymadan bedelli artırım yapamayacak. Bu meblağı bulursa zaten sorun yok. Mesele, basketbol takımına para ödeyemeyen; yerli futbolculara alacakları için nisana senet veren; 1 milyar TL net borcu bulunan; nakit akışı berbat bir yapının ilk planda 173 milyon lirayı nasıl bulacağıdır.

1- Aysal rahmetli Canaydın'ın kendisine yaptığı teklifi başkasına yapar ve hisselerin büyük çoğunluğunu başka birine devreder.

2- G.Saray mal satar. Defalarca Riva'nın satılacağını; Ottoman Fon adlı fonun sürekli arazi topladığını; günü geldiğinde Riva satışından görünürde G.Saray'ın borçlarının bir kısmının kapatılacağını ancak asıl karlı çıkanın Ottoman Fon ile Riva'da yatırım planları yapan Rus firmaların olacağını da yazmıştım. Eninde sonunda Riva satılacaktır. Bilinmeyen tek şey şudur: Sadece G.Saray'ın imar izinli bölgesi mi satılacaktır; yoksa tüm arazi imara açılıp Ottoman'cılar ve Rus sermayesi ile onların Türkiye'deki ‘gizli ortakları' da mı büyük karlar elde edecektir? Bu sorunun yanıtı da 30 Mart seçimlerine bağlıdır. Ama artık şu bir gerçektir: G.Saray bu borç yükü ile neredeyse Ünal Aysal'ın olmuştur. Aysal ne isterse o olacaktır."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!