comScore

Galatasaray Galatasaray

Cimbom Arena'da onlarla gülüyor!

20 Şubat 2014, Perşembe 14:16

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Galatasaray'a iç sahada en çok veren futbolcuları Sneijder ve Burak Yılmaz oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasındaki derbi müsabakasında 22 Şubat Cumartesi günü Beşiktaş'ı konuk edecek Galatasaray'ın, geride kalan iç saha maçlarında olduğu gibi en fazla verim beklenen oyuncuları Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz.
 
Bu sezon Süper Lig'de 10, Ziraat Türkiye Kupası'nda 5 ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 3 olmak üzere toplam 18 iç saha maçına çıkan sarı-kırmızılı ekipte, rakip ağlara Wesley Sneijder 8, Burak Yılmaz ise 7 gol göndermeyi başararak, takımın en skorer isimleri oldular.
 
Geride kalan 18 iç saha maçında toplam 39 gol kaydeden "Cim Bom"da Sneijder ile Burak ikilisi bu gollerin 15'ine imza atarken, onları 5 kez rakip ağları havalandıran Didier Drogba ile 4 kez golle buluşan Selçuk İnan takip etti.
 
Ara transferde takımdan ayrılan Engin Baytar (2), Amrabat (2), Riera (1) ve Bruma'nın (1) da skor katkısı verdiği Galatasaray'da, Umut Bulut 3, Melo, Emre Çolak, Ceyhun Gülselam, Sabri Sarıoğlu, Eboue ve Chedjou da birer gol kaydetti.
 
- Ligde zirve Burak'ın

Galatasaray'ın ligde yaptığı 10 iç saha maçında ise en fazla gole imza atan isim Burak Yılmaz durumunda.
 
Bu sezon kendi seyircisi önünde kaydettiği 7 golün tamamını bu kulvarda bulan Burak'ı, iç saha maçlarındaki 8 golün 6'sını ligde üreten Sneijder takip etti. Hollandalı futbolcu, diğer 2 golünü ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde attı.
Burak ile Sneijder'in ardından iç sahadaki lig maçlarında Drogba ve Selçuk İnan üçer gol atma başarısı gösterirlerken, Eboue, Chedjou, Umut Bulut ve Çaykur Rizespor'a kiralanan Engin Baytar da birer kez skora katkı yaptı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!