comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'da dev skandal!

20 Şubat 2014, Perşembe 11:08

Sarı kırmızılı kulüpte görevlendirilen avukat Ayşegül Egemen'in sahte dosya, sahte evrak ve sahte fatura düzenleyerek, onca hukuçunun arasında paraları cebe indirdiği ifade edildi.

Galatasaray'da çok tartışılan ve şu ana kadar yaşanan rezaletlerin örtbas edilmesiyle sonuçlanan kurumsallaşma operasyonundaöyle bir yere vardı ki; artık mızrağı saklayacak çuval bile lime lime. Kurumsallaşma çerçevesinde işe alınan bir avukat, 6 ayda kulübü 500 bin lira dolandırdı. Hem de Sportif AŞ İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan ve Mali İşler ve Kurumsal Hizmetler Direktör Kadri Çıtmacı'nın imzaladığı belgelerle.

Fanatik'inhaberinegöre, Ayşegül Egemen, 2005'e kadar Ayşegül Çoban'dı. Mahkeme kararıyla soyadını değiştirmiş. Galatasaray'ın dev kurumsal kadrosuna Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi muzunuyum diyerek dahil oldu. Halbuki kendisi İzmir Aliağa Lisesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Bitmedi, kurumsalın baronları tarafından zembille Galatasaray'ın Hukuk İşleri'nin başına getiriliyor.

Galatasaray'ın her türlü yazılı olmayan kuralını bilen, yıllardır kulüp için alın teri döken Aka Gündüz Özdemir, Lütfi Arıboğan ve Kadri Çıtmacı'nın da imzalarıyla buparalarıcebine indirmiş. Kurumsalcıların ruhu duymadan!

AMELİYAT OLDUM DEDİ, MUAYENE BİLE YOK

Yine bitmedi; herkesi "Çok hastayım. Amerikan Hastanesi'nde göğüs ve rahim ameliyatı oldum" diye kandıran Egemen, 100 bin liralık hastane ve ameliyat masraflarını da Arıboğan'a imzalatarak tahsil eder. Sonradan yapılan küçük bir araştırma bu kişinin değil ameliyat, Amerkan Hastanesi'nde muayane bile olmadığı gerçeğini ortaya çıkarır.

DAVALARIN HEPSİ SAHTE

Egemen'in 8 Kasım 2012'den bu yana hiçbir davaya katılmadığı ortaya çıkınca hakkında araştırma yapılır ve bir davayı sahte olarak açtığı ortaya çıkar. İcra inkar tazminatı olarak muhasebeden 22 bin lira para çekmeye çalışan Egemen, kulübün avukatı Mahinur Dengiz tarafından yakalanır. Araştırmayla bu gibi onlarca sahte davaya rastlanır. Yetkı kısıtlamalarıyla muhasebe yukarıdan Arıboğan ve Çıtmacı imzasıyla gelen her evrağı işleme koyar, ödemeleri yapar. İşlemler de bir bankanın Gaziosmanpaşa Şubesi'nden idare edilmiş. Oysa ki Galatasaray'un bu şubeyle hiç işi olmamış. Dengiz adliyede 22 bin liralık davanın olmadığını, icra müdürlüğünde de böyle bir dosyanın olmadığını görür. Getirilen makbuz ise sahtedir.


 

RAKAMLA 8 YAZIYLA 12 BİN LİRA!

Dengiz olanı biteni bizzat Başkan Ünal Aysal'a anlatır. Ayrıca yapılan sahtekarlık o kadar acemicedir ki rakamla 8 bin lira yazılan bir makbuzun yazı ile miktarın belirtildiği hanesine 12 bin lira yazılmıştır. 29 Ekim tarihli sahte mahkeme kaydı bile vardır.

NOTER HUZURUNDA...

Her şey ortaya çıkınca 14 Şubat 2014 günü Egemen, Arena'ya çağrılır. Önceden getirilen noter huzurunda şirketlerden azledildiği yüzüne okunur. Sahtecilik yaptığı itirafı alınır, dolandırdığı para karşılığı senet imzalatılır. Resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıktan da adli makamlara suç duyurusunda bulunma kararı alınır. Çünkü, Sportif AŞ borsaya kote bir şirket olduğu için bu işlem mecburidir.

KURUMSALLAR RAHATSIZ

Bütün bu gelişmeler üzerine Faruk Uşık, Mali, Ticari, Hukuk ve İdari konulardan sorumlu Sportif AŞ Genel Koordinatörü olarak atanır. Bu durum başta Lütfi Arıboğan başta olmak üzere tüm kurumsal personelin huzurunu bozar. Kaldı ki daha önce üyeleri arayarak tehditkar konuşmalar yapan İç Denetim ve Risk Yönetim Müdürü Ebru Gün tüm birimlerden dosyalar ister.

AVUKATLAR UYARMIŞ

İşin en acı bölümü ise avukat olan yönetim kurulu üyeleri Sedat Doğan ve Mehmet Karlı'nın daha önce Ayşegül Egemen'in yetersizliği konusunda Başkan Ünal Aysal'ı uyarmalarına rağmen yönetici Aka Gündüz Özdemir'in ısrarı sonunda Egemen'in çalışmaya devam etmesi. Her kürsüye çıktığında Genel ve Divan Kurulu üyelerinin tepkisini alan Özdemir'in önderliğinde yapılan kurumsallaşmanın aslında kadrolaşma olduğunun en net göstergesi Ayşegül Egemen örneği oldu.



Kaynak: Fanatik


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!