comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'a 140 milyon liralık gol

15 Şubat 2014, Cumartesi 17:14

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Fenerbahçe'nin tahvil ihracına, Galatasaray'ın ise sermaye arttırımı talebine şartlı onay verdi. Galatasaray'ın sermaye arttırması yeni şartlarla zor görünüyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Galatasaray'ın yaklaşık 1 yıldır beklediği sermaye artırımına da izin verdi. Ancak bunun için öyle şartlar getirdi ki, Galatasaray sermaye artırımı isteyip istediğine pişman oldu. Çünkü SPK yapılacak olan sermaye artırımının tümünü Galatasaray'ın yapmasını istedi.
 
Böylece sermaye artırımı için 173 milyon lira nakit koyan kulüp başlangıçta borsa ortakları yerine de 140 milyon lira para koyacak. SPK bülteninde yer alan izin yazısına göre küçük yatırımcı sermaye artırımı yapıldıktan sonra 1 ay içinde eğer isterse hissesi oranında para yatırıp sermaye artırımına katılacak ve payı eski haline gelecek. Sermaye artırımı ile Galatasaray'ın borsa şirketindeki payı küçük yatırımcıların haklarını da kullandığı için yüzde 55'ten yüzde 80'e çıkacak. Eğer tüm yatırımcılar hakkını kullanır ve 140 milyon lirayı sermayeye yatırırsa pay tekrar eski haline geri düşecek. Önemli bir şart da kulübün sermaye artımından sonra borsada hisse satışının 1 yıl boyunca yasak olması.
 
FENER'E BANKA GARANTİSİ ŞARTI GELDİ
 
SPK ayrıca Fenerbahçe'nin 200 milyon liralık tahvil ihracına da izin verdi. Ancak Fenerbahçe'nin 200 milyon liralık tahvil ihraç edip borçlanmasını bu tahviller için bir bankadan garanti alması şartıyla izin verdi. Fenerbahçe bankadan eğer tahvillerin vadesi sonunda ödeme yapamazsa bankanın ödeyeceğine dair garanti alacak.

Kaynak: Habertürk

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!