comScore

Galatasaray Galatasaray

Mancini'nin müthiş planı!

07 Şubat 2014, Cuma 11:05

Galatasaray'da Mancini Gabbiadini'yi alırsa Drogba ayrılacak. Galatasaray'ın hocası sezon sonunda takımdaki yıldızlar için radikal kararlar almaya hazırlanıyor.

Ara transferde genç ve yetenekli isimleri alan ve yaş ortalamasını geriye çeken Roberto Mancini, sezon sonunda da temelleri atmaya devam edecek. “Ben yıldız almak değil kendi yıldızlarımı yaratmak istiyorum” diyen Mancini, Sneijder'den, Hamit ve Eboue'ye çok önemli kararlara imza atacak.
 
Geldiği ilk dönemde soru işaretleri yapan ancak takımı tanıdıkça ağırlığını koymaya başlayan teknik direktör Mancini, 'Milli takıma gidecek' iddialarının aksine G.Saray için uzun vadeli planlar yapıyor. Aysal'dan aldığı destekle 5 yıllık yenilenme planı hazırlayan ve işe gençleştirme operasyonu ile başlayan deneyimli çalıştırıcı, öncelikle ara transferde yaşları 19 ile 25 arasında değişen 9 genç isim aldırdı. Ayrıca altyapıdan Emre Can ve İbrahim Coşkun'u bulup çıkaran Mancini, bu plan çevresinde sezon sonunda da aynı operasyonu sürdürmeyi planlıyor.
 
RİSK ALMAMIZ GEREKİYOR
 
Aysal ile bu konuda baş başa bir toplantı yapan İtalyan hoca kendisine verilen destek için teşekkür ettiği ve Manchester City'de olduğu gibi bugün için lig şampiyonluğu gelecek 5 yıl içinde de Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olacak bir takım yaratmak istediğini söylediği bildirildi. Mancini, "Şimdi belki risk alıyoruz ama 5 yıl içinde yaptığımız yatırımların karşılığını alacağımıza inanıyorum" dedi. Sarı-kırmızılı teknik adam, planlarını oyuncularıyla da paylaştı ve hedefini ortaya koydu. G.Saray'ın büyük bir camia olduğunu ve mücadele ettiği her kulvarda iddialı olması gerektiğini belirten Mancini, tüm oyuncularından üzerlerine düşen görevlerini yapmalarını istedi.
 
DROGBA GİDİYOR GABBİADİNİ GELİYOR
 
G.Saray'da Mancini'nin 5 yıllık yenilenme planı çerçevesinde takıma genç ve savaşçı bir yapı kazandırılması önemli yer tutuyor. "Ben yıldız almak değil, kendi yıldızlarımı yaratmak istiyorum" diyen ve makine düzeninde işleyen bir kadro planlayan İtalyan çalıştırıcı, sezon sonunda önemli değişikler yapmaya hazırlanıyor. Sampdoria'nın genç ve yetenekli ismi Monolo Gabbiadini'yi isteyen Mancini, İtalyan golcünün takıma katılması durumunda ayrılmayı düşünen Drogba'ya teşekkür edecek.

Kaynak: Fotomaç

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!