Aydınlar, sarı-lacivertli kulübün olağanüstü genel kurulunda aday olmayacağını "Bana uzun süredir Fenerbahçe başkanlığı için bana destek olan, telkinde bulunan Fenerbahçeli kurul üyelerine teşekkür ediyorum. 2 Kasım tarihinde olacak kurulda Fenerbahçe başkan adayı değilim. Birçok aday çıkacağına inanıyorum" sözleriyle açıkladı.
Mehmet Ali Aydınlar başkan adaylığı konusunda yaptığı açıklamaların devamında ise önemli bir ifade kullandı. Aydınlar, mevcut yönetiminden birinin ya da geçici bir başkanın aday olması halinde kararını değiştireceğini açıkladı.
Aydınlar, "Şayet Fenerbahçe'nin içine düştüğü bu zor durumun tek sorumlusu olan bu zihniyet, yönetim konusundaki ısrarını sürdürmeye kalkarsa, emanetçi bir aday aracılığıyla bu büyük kulüp üzerindeki vesayetini sürdürmeye kalkışırsa, kararımı gözden geçireceğimi buradan ifade etmek istiyorum" diyerek adaylık sinyali de verdi.
Ayrıca Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a gönderme yapan Aydınlar, "Madem bu bir operasyon, madem siyasi. Hani darağacında olsak bile son sözünüz Fenerbahçe idi? Niye açmadınız kulübün önünü? Eğer, bu 3 Temmuz davası Aziz Yıldırım'ın dediği gibi siyasi davaysa Aziz Yıldırım için iade-i itibar davasını ben açıp, savunucusu ben olacağım" dedi.

