comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'ye Kolbeinn Sigthorsson iddiası

24 Ocak 2015, Cumartesi 08:51
Fenerbahçe'ye Kolbeinn Sigthorsson iddiası

Ajax forması giyen 24 yaşındaki yıldızı, satın alma opsiyonu şartıyla sezon sonuna kadar kiralanacak.

Teknik direktör İsmail Kartal'ın kanatlarda da oynayabilen bir golcü isteği ve gelecek sezon yabancı sınırının kalkması nedeniyle Fenerbahçe yönetimi çalışmalarını hızlandırırken yeni bir iddia da Hollanda'dan geldi.
 
Hollanda basını, sarı-lacivertlilerin, Ajax'ın İzlandalı golcüsü Kolbeinn Sigthorsson'a talip olduğunu yazdı.
 
4 MİLYON EURO'YA ALMIŞ
 
Ajax ile sözleşmesi 2016 Temmuz'da bitecek olan Sigthorsson'un 2011 yılından bu yana görev yaptığı takımda artık istediği kadar forma şansı bulamadığı için ayrılığa sıcak baktığı, Ajax'ın da istenen rakama ulaşılması halinde satışa onay vereceği belirtildi. Ajax, AZ Alkmaar'dan 3.5 yıl önce 4 milyon Euro'ya transfer ettiği oyuncuyu aynı bedelle elden çıkarmak istiyor.
 
TÜRKİYE'YE GOL ATTI
 
Fenerbahçe ise sezon sonuna kadar kiralayıp, sözleşmesine satın alma opsiyonu koydurmayı planladığı İzlandalı için 2.5 milyon Euro bütçe ayırmış durumda. İzlanda'nın Milli Takımımız'ı 3-0 mağlup ettiği karşılaşmada görev yapıp 1 gol atan Sigthorsson, hem hava hakimiyeti hem de süratiyle dikkat çekmişti. Sigthorsson, santrfor mevkiinin yanı sıra, kanatlarda da görev yapabiliyor.
 
14 MAÇTA 5 GOL ATTI
 
Sigthorsson bu sezon Ajax'la 14 lig maçında 789 dakika forma giydi. 9 maça ilk 11'de başlayan İzlandalı oyuncu 5 gol attı. Şampiyonlar Ligi'nde 4 karşılaşmada forma giyerken gol bulamadı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!