comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yanal'ın en büyük problemi

21 Şubat 2014, Cuma 10:26

Fenerbahçe, Elazığspor ile oldukça kritik bir mücadeleye çıkacak. Teknik direktör Ersun Yanal'ın kafasındaki en büyük sorun ise savunma...

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Elazığspor ile kritik bir maça çıkacak olan Fenerbahçe'de, teknik direktör Ersun Yanal'ı en çok düşündüren konuların başında savunmanın bir türlü formuna kavuşamaması geliyor.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında 17 maçın 6'sında kalesini gole kapatan ancak hücumdaki performansıyla fark yaratan Fenerbahçe'de, Bruno Alves ve Egemen'in devre arasında doğru formu giderek yükseldi. Ancak, ikinci yarının başlamasıyla birlikte hücumdaki isimlerin tek tek sakatlık yaşaması ile birlikte düşen hücum performansı, savunmanın önemini daha fazla artırdı. Ancak, Fenerbahçe savunması 4 maçta 6 gol yiyerek sınavında başarısız oldu.

BEKİR & ALVES'İN UYUMSUZLUĞU SORUN

Egemen Korkmaz'ın Sivasspor maçında kırmızı kart yemesi sonrası tecrübeli stoperin yerine Bekir İrtegün görev aldı.

Kasımpaşa'nın oldukça formsuz olduğu ve eksik kaldığı bir günde, yerleşim hatasında ve anlaşamamazlıktan bir gol yedi. Alves ve Bekir, maç boyu birbirleriyle uyumlu bir şekilde sahada görünmediler. Sürekli aralarında konuşan ve yerleşim, kademe gibi konularda daha uyumlu görünmeye çalışan ikili, Elazığspor karşısında sorun olabilir.

VOLKAN HER SEZON DAHA DA DÜŞÜYOR

Fenerbahçe savunmasının en kritik önemdeki görevini yürüten kaleci Volkan Demirel ise formsuzluğunu bir türlü aşamadı. Bu sezon yenilen gollerde yaptığı hatalarla dikkat çekiyor.

Eski Volkan Demirel görüntüsüne bir türlü erişemeyen ve kalesini gole kapatamayan Milli eldivenin yaptığı kurtarış sayısı da her geçen sezon daha fazla azalıyor. Bu sezon 19 maçta kalesinde 22 gol gören Volkan, 22 de kurtarış yaptı.

Geçen sezon da ligde 28 maçta 32 gol yiyerek, maç başına ortalama 1 golün üzerinde oran tutturdu. 2011/12 sezonunda da 32 maçta 33 gol yedi. Volkan'ın maç başına ortalama 1 golün altında yediği sezon ise, şampiyon olunan 2010/11 sezonuydu. 32 maçta 29 gol yiyen Volkan, 15 maçta kalesini gole kapatmıştı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!