comScore

Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Michael Zorc 2019'a kadar Dortmund'da

19 Şubat 2014, Çarşamba 16:36

Borussia Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc, kulübü ile 2016 yılına kadar olan sözleşmesini 2019 yılına kadar uzattı.

FutbolArena - Borussia Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc, kulübü ile 2016 yılına kadar olan sözleşmesini 2019 yılına kadar uzattı. Sözleşme tamamladığı takdirde Zorc, 21 yıl bu görevi sürdürmüş olacak. Kulüp CEO'su Hans-JoachimWatzke, imza töreninden sonra yaptığı açıklamada “birbirlerine ait olanlar ayrılmamalıdır” diyerek Zorc'un kulübün ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi. Başarılı yöneticinin tam 35 yıldır Dortmund'un içinde olduğunu belirten Watzke, Zorc'un hem oyuncu hem de sportif direktör olarak büyük başarılar yaşadığını, onunla yola devam etmek istemelerinin ona duyulan güven, verilen değer ve çalışmalarındaki yüksek başarısının sonucu olduğunu ifade etti.

Bundesliga kariyerinde 463 maça çıkan ve 131 gole imza atan Michael Zorc, kariyerinin sonunda yönetici eğitimine başlayarak kulüpte kalmış ve sportif direktör görev yapmaya başlamıştı. Futbolculuk kariyerinde 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Dünya Kulüpler, 2 Bundesliga ve 1 Almanya Kupası şampiyonluğu bulunan 52 yaşınaki futbol adamı, sportif direktör olarak da 3 Bundesliga, 1 Almanya Kupası, 1 Almanya Süper Kupa şampiyonlukları yaşarken geçen sezon takımı ile Şampiyonlar Ligi finalinde yer aldı ve Bayern Münih yenilgisi sonrası ikinci oldu.

Haber: Hüseyin Özkök 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!