comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Milli yıldızdan itiraf! "Beşiktaş'ta oynamak istiyorum"

30 Kasım 2013, Cumartesi 15:29

Kasımpaşa'nın yıldız futbolcusu Adem Büyük, adının F.Bahçe ile anılması sonrası kulübüyle görüşülmesi gerektiğini açıkladı. Oynamak istediği kulübün ise Beşiktaş olduğunu söyledi.

Bu sezon yakaladığı başarılı grafik ile adından sıkça söz ettiren ve Fatih Terim tarafından çağrıldığı A Milli Takım'da ilk kez Ay-Yıldızlı formayı giyen Kasımpaşa'nın forveti Adem Büyük, Galatasaray maçı öncesinde Trtspor'da yayınlanan Gökhan Telkenar ile İşte Goool programından Şeyda İpek Baykal'a özel açıklamalarda bulundu.

- Takımın 6 maçlık yenilmezlik serisi devam ediyor. Bu hafta zorlu bir rakip Galatasaray ile karşılaşacaksınız. Nasıl bir maç olacak hazırlıklar nasıl gidiyor?

"Galatasaray maçı bizim için tartışmasız ligde en önemli şuan ki rakiplerimizden bir tanesi. Kazandığımız takdirde puan farkı 6 ya çıkacak ama kaybettiğimiz takdirde bizi yakalamış olacaklar. Hazırlıklara yeni başladık. Galatasaray'ı yeni baştan ezberliyoruz. Tabi ne kadar çalışırsanız çalışın sahaya çıkığınızda bütün atmosfer değişiyor. Rakip Galatasaray olunca başka duygular içine de giriyorsunuz. Ama Kasımpaşa kimliğimizle oynadığımız takdirde, o maçtan 3 puanla ayrılacağımızı düşünüyorum. Çünkü o kaliteye sahibiz."

- İki aynı şehrin takımı olduğuna göre bu maça derbi diyebilir miyiz?

"Atmosfer olarak geçebilir tabi. Ama tabi bir derbi sayılmaz en azından şimdi sayılmaz. Belki seneye ya da sonraki senelerde derbi sayılır. Çünkü biz de 3 büyük olma yolunda 4. Büyük olma yolunda ilerliyoruz. Atmosfer olarak çok iyi atmosfer bekliyorum. Derbi havasında geçeceğini düşünüyorum"

"MUSLERA'NIN YOKLUĞU AVANTAJ"

- Muslera'nın yokluğunda kaleyi Eray devir alacak. Sen bir forvet olarak bunu avantaja çevirebilecek misin? Eray'ı başarılı buluyor musun?

"Muslera çok önemli bir kaleci dünya çapında onun olmaması bizim için bir avantaj. Ama yerine oynayanda genç bir kaleci tabi o da. Bu genç yaşında bu formayı giymenin ağırlığını bir kez daha yaşayacaktır. Bu maçta da tabi biraz daha stres de olacaktır. Başarılı maçlar oynadı oynamaya da devam ediyor. Tabi bizim için bir avantaj olabilir bu biz bu avantajı kendi lehimize çekip Galatasaray tabı zor bir maç yenmek istiyoruz. Kim oynarsa oynasın sonuçta Galatasaray ile oynuyorsunuz. Bu Galatasaray gerçeğini değiştirmiyor tabi ki. Eray olsun Ufuk oynasın bizim için hiç fark etmeyecek yani."

"BEŞİKTAŞ FORMASINI GİYMEK İSTİYORUM"

- Sen Beşiktaş'ın altyapısında yetiştin. Genellikle takımlar oyuncu almak istediklerinde kendi altyapılarına bakarlar. Senin aynı dönem oynayan birçok arkadaşın A takıma çıktı. Sen iyi olmana rağmen yollarınız neden ayrıldı?

"Ben o dönem gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşadım. PAF takımda oynadığım sene gol kralı olduğum zaman tabi ki herkes gibi, benim yerime oynayan yedeğim olan insanlar benim üzerime çıkıp oynamaya başladılar benim hak ettiğim halde bende oradaydım o dönem. Ama o fırsat bir türlü bana gelmedi. Şöyle her hocanın kendine göre fikirleri kendine göre bir tarzı vardır. O dönemde Rıza hoca yanılmıyorsam Rıza hoca (Çalımbay) komple alt yapının Bütün koordinasyonunu kendine almıştı. Bütün kontrol kendisindeydi. Bu yüzden de herhalde kendisinin futbol anlayışına uymadığım için beni oradan gönderdiler kiralık olarak. İstemediğim bir yere gönderdiler. Çünkü çok başarılı bir sezon geçirdiğim yerden 3. Lige gitmeyi hak etmiyordum en azından.

Ama tabi ben her zaman söylemiştim yine de söylüyorum nasip olursa ben tekrar o formayı giymek istiyorum eğer buralara geldiysem onların sayesinde geldim. Çünkü hiç umulmadık bir yerden geldim kimsenin ummadığı bir yerden geldim ben Beşiktaş'a. O yüzden onlara tekrar teşekkür ediyorum. Gerçekten benim için ayrı bir yere sahipler."

- Geçen yıl fazla forma şansı bulamadın. Performansında bu seneye oranla daha düşüktü. Değişimin sebebi ne şimdi daha fazla forma şansı buluyorsunuz?

"Geçen sezon Kalu Uche vardı biliyorsunuz. Şimdi adam bence çok iyi bir futboluydu. En azından gol atıyordu hiç bir şey yapmasa bile gol atıyordu. Bu bir forvet oyuncusu için çok önemlidir. Benim önümde geçen sene Uche olduğu için çok fazla forma şansı bulamadım. Tabi tek forvet hattında oynamıyorum. Bu sene genelde hocam ağırlıklı kanatlarda daha fazla şans veriyor. Yani bu seneki değişim bu olabilir. Ben bunu Kalu Uche'ye bağlıyorum."

"KENDİMİ ROONEY'E BENZETİYORUM"

- Bir röportajında kendini Rooney'e benzettiğini söylemiştin. Hangi yönlerini benzetiorsun?

"Hem fizik yapısı, hem oyun karakterinin daha bana yakın olduğunu hissediyorum. O da agresif, ben de agresifim. Yeri geldiğinde çok agresif olabiliyorum. Kendimi de kaybedebiliyorum. Rooney çok iyi top saklıyor, kafa topuna çıkıyor çok iyi şut atıyor. Bu özelliklerinden dolayı onu kendime yakın gördüm."

- Süratli bir oyuncusun iyi adam eksiltiyorsun ve şutların iyi boyun 1.67 ama özelikle hava toplarında 1.90'lık stoperlere kafa tutuyorsun. Senin için küçük dev tanımlamasını kullanıyorlar neler söylemek istersin?

"Bununla ilgili takım arkadaşlarımdan ve diğer takımlarda oynayan arkadaşlarımdan çok fazla soru alıyorum. Hani ne yaptın da bu kadar iyisin diyorlar ben gerçekten hiçbir şey yapmadım. Bununla ilgili hiçbir çalışmam olmadı. Bu doğuştan gelen yetenek zannediyorum bende bunun çok geç farkına vardım aslında. Çok fazla da boy önemli değil istedikten sonra her şeyi yapabiliyorsunuz. O kafa topuna çıkarken ben bu topa vuracağım diye çıktığımda diğer oyuncunun bu topu alması imkansız diye çıkıyorum. Nitekim çoğunda da başarılı oluyorum. Yani genelde bu biraz istemeyle alakalı bence. Çünkü bizim Malki'nin de boyu çok fazla uzun değil ama o da kafa topuna iyi çıkabiliyor."

"FENERBAHÇE BENİ İSTİYORSA, KULÜBÜMLE GÖRÜŞMELİ"

- Forvet hattınız iki kanadında da oynama özelliğin olduğu için Ersun Yanal'ın kadro derinliği yaratmak amacıyla seni Fenerbahçe'de düşündüğü konuşuldu iddia edildi. Sen bu habere nasıl bakıyorsun. Böyle bir teklif sana gelse neler düşünürsün?

"Böyle haberlerin çıkması beni mutlu ediyor. En azından böyle bir düşünce olduğu ortaya çıkıyor. Şuanda böyle bir teklif gelirse kulübümle görüşmesi gerekecek tabi ki sonuçta Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray fark etmiyor. Türkiye'nin en büyük takımları Her genç futbolcu, her futbolcu oralarda oynamak ister . Bende tabi ki kulübün şartları uygun olursa kulübüm kabul ederse oralarda forma giymek isterim. Ama şuanda kesinlikle öyle bir şey yok ben burada başarılı olmak istiyorum."

"FATİH TERİM ÇOCUKLUK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ"

- Mili Takımımızın K. İrlanda ile oynadığı maçta ilk kez mili takım forması giydin. İlk kaz A Milli takım forması giydin. Neler hissediyorsun 2 maçta forma giydin. Kendi performansını nasıl buldun? 26 yaş geç bir yaş mı milli takıma ilk kez çağrılmak için?

"A milli takımda forma giymek benim çocukluk hayalimdi. Bir gün o formayı giyeceğimi biliyordum. Fatih hocama da tekrar çok teşekkür ediyorum. Gençlere verdiği önem ortaya çıkıyor. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Tabi ki heyecanlandım. Ama sonuçta mili takım. Hocamız ne görev verirse versin en iyi şekilde yapmanız gerekiyor. A milli takım forması kalede de oynasanız en iyi şekilde oynamanız gerekiyor. İlk kez A Milli Takım forması giyiyorum. 26 yaş bana göre geç bir yaş değil. Yani şöyle geç değil çünkü 30 yaş üzeri futbolcular büyük takımlara transfer yapabiliyor ve Milli takımada gelebiliyor. Bunu zaten Bilal Kısa örneğini gösterebilirim. Bence Fatih Hoca milli takımın başında olduğu sürece yaşın çok fazla önemli olduğunu düşünmüyorum. Hak edeni oynatacağını düşünüyorum. Ben o izlenimi aldım zaten çok büyük bir hoca. Kısa bir dönem çalıştım ama onunla çalışmak çok keyifliydi benim için. İnşallah bundan sonra da uzun yıllar birlikte çalışmak istiyorum o formayı tekrar tekrar giymek istiyorum."

- Adem Büyük A mili takımın vazgeçilmez oyuncusu olacak mı?

"Zor soru. Böyle oynadığım sürece olabilir. Daha iyi olmam gerekiyor orada kalıcı olmak için. Hani bir gidip bir gitmemek bence bir futbolcu için daha büyük psikolojik bozukluğa sebep oluyor. Sürekli giden bir futbolcu için devamlı büyüme olarak görüyorum ben onu. İnşallah kalıcı olurum."

"DÖRDÜNCÜ BÜYÜK TAKIM OLACAĞIZ"

- Kasımpaşa iyi bir sezon geçiriyor. 25 puanla 2. Sırada. Birçok güçlü ve büyük rakibini de arkasında bıraktı. Şampiyonluk için şansını nasıl değerlendiriyorsun ve Avrupa için?

"Şu ana kadar bizim için her şey çok iyi gidiyor. İstediğimiz yerdeyiz diyebilirim. Hatta istediğimiz yerin üzerindeyiz diyebilirim. Yani biz sezon başlarken bir hedef koymuştuk kendimize o hedef kesinlikle şampiyonluk ya da Avrupa kupaları değildi. İlk 5 içinde yer almak istiyorduk. Şuana kadar başardık ama bizim bu haftadan sonra daha doğrusu Bursa maçından sonra önemli bir fikstüre girdiğimizi zaten biliyoruz. Zor maçlarımız daha yeni başlıyor lig yeni başlıyor diyebilirim. Ligin bitmesine uzun bir süre var uzun bir zaman var. Ama biz böyle devam ettiğimiz sürece ilk 4'ün içinde olacağımızı düşünüyorum."

"BURAK VE UMUT EN İYİ YERLERİ HAK EDİYOR"

- En beğendiğin Türkiye'de en beğendiğin forvet oyuncusu kim?

"Türkiye'de en beğendiğim forvet tabi ki Burak Yılmaz diyebilirim. Onun yanında Umut Bulut diyebilirim. İkisi tamamen ayrı kategorilerde. Burak Yılmaz daha golcü Umut Bulut daha mücadeleci. Bana göre Türkiye'nin en iyi forvetleri onlar. İyi yerlerde de olmayı hak ediyorlar. Bu hafta onlara karşı oynayacağız. Bu haftadan sonra iyi olabilirler."

- Burak yedek kaldığında farklı bir ruh haline girebiliyor mutsuz olabiliyor. Bu duygu onun performansına da yansıyor. Sende forvet oyuncususun. Kendini onun yerine koyduğun zaman ne hissediyorsun?

"Son 2 sezonu gol kralı olarak tamamlamış bir oyuncu için yedek kalmak gerçekten çok zor. Tabi ki futbolcu gol atar ama oynamazsa morali bozuk olabilir. Bu kendi adıma da öyle. Oynamadığı zaman futbolcunun morali sıfır olabiliyor. Ben o konuda Burak'a hak veriyorum. Moralinin bozuk olması gerçekten onun için çok normal. Onun karakteriyle alakalı aslında bu yaşadığı mutsuzluk. Ama ben kendime Umut Bulut'u örnek alıyorum. Mesela Umut hiç bir maçta skor ne olursa olsun, oynasın oynamasın fark etmiyor elinden gelen mücadeleyi gösteriyor. Yedek kalsa da, ilk 11'de başlasa da onun için fark etmiyor. Ben daha duygusal olduğu için Burak'ı kendime benzetiyorum. Bende bazen böyle sıkıntılar yaşadım ama tabi onun böyle bir şey yaşaması onun için daha zor. Çünkü son 2 sezonu gol kralı olarak tamamladı. Ve de Galatasaray'da önemli işlere imza attı. Ben o konuda ona hak veriyorum. Moralinin bozuk olması gayet normal."

"HAKSIZLIĞA KARŞI TAHAMMÜL EDEMİYORUM"

- Sen hırslı bir futbolcusun saha içinde zaman zaman kzıdığını görüyoruz. Seni en çok ne sinirlendirir mesela saha içinde?

"Ben en çok haksızlığa sinirlenirim. Ama Kasımpaşa'ya geldikten sonra kendimi biraz daha frenledim. En çok hakeme itirazdan sarı kart gördüm. Bunun sebebi de haksızlığa karşı tahammül edemediğim için. En çok haksızlığa göz yumamıyorum. Bu konuda kendimi kontrol edemiyorum."

- Son olarak taraftara vermek istediğin bir mesaj var mı?

"Taraftara vermek istediğim tek bir mesaj var. Bir Galatasaray maçına, Trabzon maçına ya da Beşiktaş maçına, Fenerbahçe maçına gösterdikleri önemi diğer maşlara da göstermelerini de istiyoruz. Çünkü taraftar itici bir güç oluyor. Tabi ki bizi yalnız bırakmıyorlar ama biraz daha ilgi göstermelerini istiyoruz. Bu sadece benim görüşüm değil takım arkadaşlarımız, hocamız ve yönetimde bunu istiyor. Yönetimimiz taraftarın maça gelmelerini ve bize destek vermelerini istiyor."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!