comScore

Böyle bir maç yok! 6 gol, 3 penaltı, 2 kırmızı kart!

29 Eylül 2013, Pazar 19:17

Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta mücadelesinde Elazığspor evinde gol düellosu şeklinde geçen mücadelede Sivasspor'u konuk etti..

Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta karşılaşmasında Elazığspor evinde Sivasspor'a 4-2 mağlup oldu. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Manuel da Costa, 17. dakikada John Utaka ve 79 ile 89. dakikalarda Aatif Chahechouhe kaydederken ev sahibi ekibin gollerini 50. dakikada Ahmet Görkem Gök ve 60. dakikada Sane attı.

Elazığ Atatürk Stadı'nda oynanan ve Deniz Çoban'ın yönettiği mücadelede karşılaşma adeta golle başladı. Cicinho'nun kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Manuel da Costa yaptığı güzel kafa vuruşu ile deplasmanda 4. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından ataklarını arttıran Sivasspor, 17. dakikada yeni transferi John Utaka'nın attığı golle farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı 2-0 Sivasspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.
İKİNCİ YARIDA ROLLER DEĞİŞTİ

Mücadelenin ikinci yarısında ise adeta roller değişti. İlk yarının tamamlanmasının ardından soyunma odasına 2-0 geride giden Elazığspor, Ahmet Görkem Gök'ün 50. dakikada attığı golle farkı bire indirdi. Atılan golün verdiği moralle Sivasspor üzerinde baskınısı arttıran Gakgoşlar, 60. dakikada penaltıdan Sane'nin attığı golle skora denge getirdi. Bu arada Sivasspor'dan Manuel de Costa 68. dakikada ikinci sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı.
SİVAS'IN İNADI İNAT

2-0 önde olmasına rağmen Elazığspor'un skoru dengelemesine engel olamayan Sivasspor, eksik kalmasına rağmen Aatif Chahechouhe'nun 76. dakikada attığı golle bir kez daha önce geçti. Mücadelenin 85. dakikasında Elazığspor'dan Sane'nin kullandığı penaltı vuruşunu Sivasspor kalecisi Korcan kurtarırkenAatif Chahechouhe 89. dakikada tekrar sahneye çıktı ve penaltı atışından skoru 4-2'ye taşıdı. Mücadelede başka gol olmazken oldukça çekişmeli geçen karşılaşmayı Sivasspor 4-2 kazandı. Bu arada Elazığspor'dan ise Çağlar 90+3. dakikada kırmızı kart gördü.

Alınan bu sonucun ardından Sivasspor puanını 9'a çıkartırken Elazığspor 7 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de 7. hafta mücadelelerinde Elazığspor 6 Ekim'de deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak. Sivasspor ise aynı tarihte evinde Gençlerbirliği'ni konuk edecek

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!