Adana Demirspor 1-2 Yeni Malatyaspor maç özeti ve golleri

Yeni Malatyaspor, deplasmanda Adana Demirspor'u 2-1 mağlup etti ve zirve yarışını sürdürdü. Maç özeti ve golleri haberimizde.

FutbolArena - Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig'in 32. haftasında deplasmanda Adana Demirspor'u 2-1 mağlup ederek şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Detaylar haberimizde.

Adana Demirspor - Yeni Malatyaspor maçı kaç kaç bitti?


İrfan Buz yönetimindeki Yeni Malatyaspor, zirvede 60 puanla en yakın rakibi Sivasspor'un 2 puan önünde yer aldı. Adana Demirspor ise 34 puanla kümede kalma yarışını son haftalara taşıdı.

Tempolu başlayan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda 48. dakikada Adana Demirspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Mickael Pote, Adana Demirspor'u 1-0 öne geçirdi. 52. dakikada Yeni Malatyaspor, Yiğitcan Erdoğan ile cevap verdi ve skor 1-1'e geldi. 73. dakikada bu sefer penaltı kazanan taraf Yeni Malatyaspor oldu. İrfan Başaran penaltıyı gole çevirdi. Kalan sürede başka gol olmayınca Yeni Malatyaspor 2-1 galip geldi.

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'ten Süper Lig açıklaması


TFF 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren sarı-kırmızılılarda son haftalarda yaşanan başarısız gidişat taraftarı üzse de başkan Gevrek, yaptığı açıklamada camiaya umut dağıttı. Süper Lig hedefinin çok uzaklarında olmadığını kaydeden Gevrek, "Biz güçlü ve büyük bir camiayız. Son haftalarda bir düşüş yaşadığımız görünen bir gerçek. Bu futbolun doğasında olan bir durumdur. Siz sezon başından itibaren ligi alıp sürklase eden, önüne geleni yenen kaç takım gördünüz. O yüzden bu tür düşüşler olabilir diye yorumlamamız lazım. Hem lig devam ediyor ve şu anda avantajlı olan iki takımdan birisiyiz. Futbolda ne yazık ki kötü neticeler, kötü süreçler olur, biz de başarısız sonuçlarla biraz bu psikolojiyi yaşadık. Ama ben bu sürecin geride kaldığını düşünüyorum. Allah'ın izniyle kalan maçlarımızda bize yarayacak skorları alıp, şampiyonluk coşkusunu hep beraber yaşayacağız. Biz Süper Lig'e şampiyon olarak çıkmak istiyoruz. Çünkü biz camia olarak, şehir olarak bunu hak ediyoruz. Kırgınlıklar, dargınlıklar, üzüntüler geride kalacak. Bizim için yorucu ve yıpratıcı bir sezon oldu. Ama lig bittiğinde bunların hepsine değdi diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Adana Demirspor - Yeni Malatyaspor maç istatistikleri


%43 Topla Oynama %57
6 Toplam Şut 7
2 İsabetli Şut 6
0 Direkten Dönen 0
1 Köşe Vuruşu 4
18 Fauller 20
2 Ofsaytlar 4

Futbolarena anasayfasından devam...

Yeni Malatyaspor Son Dakika Haberleri