Üniversite sınavı sonuçları ne zaman açıklanır? (YKS, TYT, AYT sınav sonuçları)

YKS, TYT ne zaman açıklanacak? Üniversite sınavı sonuçları hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM YKS TYT AYT sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Detaylar haberimizde.

Binlerce öğrenciyi ilgilendiren Üniversite sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. İstedikleri Üniversitelere geçiş yapabilmek için sınava uzun aylar boyunca hazırlanan öğrenciler sınav sonrasında tercihlerini beklemeye geçti. Üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS TYT sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? Detaylar haberimizde.


YKS TYT Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?


YSK sonuçları, son günlerde internet ortamında en çok aranan konuların başında ye ralıyor. ÖSYM tarafından 15-16 Haziran tarihinde gerçekleştirilen YKS sınavı ardından sınav sonuçları için geri sayıma geçildi. Binlerce öğrenciyi ilgilendiren Üniversite sınav sonuçları YKS TYT sonuçları ÖSYM resmi internet sitesi aracılığı ile gerçekleştirilecek.


ÖSYM tarafından açıklanacak sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulacak. Öğrenciler, TC Kimlik numaraları ve öğrenci giriş şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarına öğrenebilecek.


YKS puan hesaplama nasıl olacak?


Eski YGS – LYS sınavının yerine gelen ve bir anda gündeme oturan yeni sınav sistemi YKS ile ilgili puan hesaplama sorunu yaşanmakta. Bunun temel nedeni ise hala netleşmiş durumların olmaması ve ilk defa yapılmasıdır. Sitemizde YKS Puan Hesaplama ile ilgili bilgi vermek istiyoruz.

Fakat aslında YKS ile eski sistem arasında aşırı bir farklılık yoktur. Daha önceki senelerde Mart ayında YGS ve haziran ayında LYS yapılıyordu. Bu sene ise iki sınavın tek bir güne çekildiğini düşünmeniz işleri kolaylaştıracaktır. İki oturum şeklinde yapılacak olan sınavın ilk oturumunun ismi TYT (Temel Yeterlilik Testi), ikinci oturumunun ismi ise AYT (Alan Yeterlilik Testi) olarak tanımlandı. YGS – TYT ve LYS – AYT benzeşmesini yapmamız doğru olacaktır.

İlk oturumda daha temel konuların işlendiği ve yine tüm müfredattan sorumlu olacağınız bir sınav sizi bekliyor. İkinci oturumda ise alanınız ile ilgili sorular karşınıza gelecektir. AYT'nin geçerli sayılabilmesi için ilk oturumunda belirli bir puanı yakalamanız gerekmektedir.

Peki nasıl yapılacak? Bu konuda ÖSYM tarafından yayınlanan yönelgeleri takip etmek yeterli olacaktır. Hepsi için belirli bir katsayının yazıldığını görüyoruz. Bu katsayılar üzerinden ise sistemimiz oluşturularak size en doğru puan sonucunu verecektir. Ayrıca diploma notunuza göre Ham ve Yerleştirme puanı olarak iki farklı şekilde sonuç çıkmaktadır. Böylece deneme sınavı puanı hesaplama için veya direkt sınavınızın ardından ne kadar bir puan beklediğinizi görüntülemek için sistemimizi kullanabilirsiniz. 23-24 Haziran'da yapılacak sınava hazırlanırken yksdestek.com sizin yanınızda (YKS destekten alınmıştır)

TYT nedir? (TYT puanı nedir?)


Temel Yeterlilik Sınavı yani kısa ismi ile TYT artık yeni dönemde üniversite sınavlarına girecek arkadaşlar için hazırlanmış 1.oturum sınavıdır. Bu sınavda aynı eski YGS gibi Temel Matematik, Temel Türkçe, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri derslerinden sorular sorulacak. TYT sınavının genel olarak etkisi ise %40 olarak belirlenmiştir.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER