UEFA'nın FFP kuralları değişti! Yeni dönemde kemerler sıkılacak!

UEFA'nın yeni dönem FFP kuralları değişti. Daha katı kurallar getiren UEFA, bu kurallara göre daha çok takımın gözünün yaşına bakmayacak. Özellikle kulüplerimiz diken üstünde...

FutbolArena - UEFA'nın FFP kuralları daha da sertleşiyor. Borç içindeki kulüplerimiz UEFA kurallarına uymakta yeni dönemde de daha da zorlanacak. Yeni kurallarda özellikle üç değişiklik dikkatlerden kaçmıyor.

ÖDENMEMİŞ BORÇLARI BEKLEME SÜRESİ AZALDI

Geçmişte kulüpler, futbolculara transfer taksitlerini ödemediğinde, hukuki süreç bekleniyor. Yıllar süren davaların ardından çıkan sonuca göre kulüplere puan silme cezaları veriliyordu. UEFA artık bu bekleme sürecinin kısalması yönünde bir karar aldı. Buna göre birçok kulübümüzün daha kısa sürede puanları silinebilir veya daha ağır cezalar gelebilir.

TRANSFER ŞAMPİYONLARINA SINIRLAMA

UEFA'nın değiştirdiği yeni kurallarda dikkat çeken bir nokta da PSG, Manchester City gibi Arap sermayeli kulüpleri durdurmaya yönelik. Bu kulüpler yaz transfer dönemlerinde 300-400 milyon eurolar harcamalarına rağmen yakın oranda satış yapmıyorlardı. UEFA arık 100 milyon euro sınırı koydu. Büyük kulüpler sattığından en fazla 100 milyon euro daha fazla harcayabilecek. Yani PSG 222 milyon euroya yeni bir Neymar almak istiyorsa en az 122 milyon euroluk oyuncu satışı yapmak zorunda...

BORÇ 30 MİLYON EUROYU GEÇMEYECEK

UEFA'nın üçüncü değişimi de özellikle dört büyükleri ilgilendiriyor. Borç ve kar dengesiyle ilgili yeni kurallar alan UEFA'ya göre borcun 30 milyon euroyu aşmaması gerekiyor. Tabi bildiğiniz gibi dört büyükler bu borcu fazlasıyla geçti. Bu durumda UEFA gelire bakıyor ve borcun, gelirin 7 katından fazla olmamasını istiyor. Dört büyük kulübümüzün bu noktada yeterli geliri de görünmüyor.

Buna göre dört büyükler önümüzdeki dönemde ya gelirlerini arttıracak ya da borcunu düşürmenin bir yolunu bulacak.

Son dakika Süper Lig haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER