Türkiye - Hırvatistan Arda Turan'ın dikkat çeken performansı

Türkiye - Hırvatistan maçında 11'de görev yapan ve 70 dakika sahada kalan Arda Turan'ın performansını sizler için derledik. 

FutbolArena Analiz - A Milli Takıma geri dönen Arda Turan, Türkiye - Hırvatistan maçında teknik direktör Lucescu tarafından ilk 11'de şans buldu ve kaptan olarak sahaya çıktı. 70 dakika sahada kalan yıldız futbolcu fizik olarak henüz hazır görünmemesine rağmen sın derece iyi mücadele etti. Arda Turan'ın Hırvatistan maçı performansıyla ilgili detaylar.


Arda Turan Hırvatistan maçında nasıl oynadı?


Yeniden Milli takıma dönen Arda Turan, gruptaki kritik Hırvatistan maçında teknik direktör Lucescu tarafından 11'de şans buldu ve kaptan olarak sahaya çıktı. 70 dakika sahada kalan Arda Turan takımın en fazla ikili mücadele kazanan ismi oldu. Girdiği 10 ikili mücadelenin 8'ini kazanan Arda Turan, özellikle mücadeleci oyun yapısıyla dikkat çekti.

Arda Turan 70 dakikada sahada kaldığı süre boyunca rakip kaleye şut çekmezken, maçın hemen başında ciddi bir pozisyona öncülük etti. 56 kere topla buluşan yıldız futbolcu 4 kez top kapma hamlesinde bulundu ve bunların 3'ünde başarılı oldu. Arda, %86 pas isabet yüzdesiyle maçı tamamladı.

Arda Turan, Galatasaray'a transfer olacak mı?


Galatasaray'ı çok sevdiğini ve bir gün mutlaka geri dönmek istediğini ifade eden Arda Turan, Beyaz TV'ye yaptığı açıklamada şu anda bütün taraftarların kendisinin dönmesini istemediğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Galatasaraylı taraftarların %100'ü beni istemiyor. Şu anda dönmem doğru değil. Galatasaray'ı çok seviyorum. İleride mutlaka Galatasaray'a dönmek istiyorum. Fakat ben Barcelona'da kalacağım. Kulübüme şu an gelerek zarar vermek istemem."

Ay Yıldızlı takımla ilgili tüm gelişmelere Milli Takım Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER