Yusuf Sarı kimdir? Trabzonspor transferi KAP'a bildirdi

Trabzonspor, Marsilya'da forma giyen 20 yaşındaki genç sağ kanat oyuncusu Yusuf Sarı ile 3 yıllık sözleşme imzaladı Transferin detayları KAP'a bildirildi.

FutbolArena - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da Ünal Karaman'ın raporu doğrultusunda transfer çalışmaları başladı. Trabzonspor, Yusuf Sarı ile transferin tamamlandığını KAP'a bildridi. Trabzonspor'un yeni tranferi Yusuf Sarı'nın kariyeri, bordo-mavili takım taraftarları tarafından internet ortamında araştırılmaya başlandı.


Trabzonspor Haber: Yusuf Sarı kimdir, hangi mevkide oynuyor?


Trabzonspor, Yusuf Sarı'yı transfer etti. Trabzonspor yönetimi Marsilya'da futbol kariyerini sürdüren Yusuf Sarı ile transfer görüşmelerine başladığını KAP'a bildirdi. İşte o açıklama;

"Fransa'nın Olympique De Marseille Kulübünün Profesyonel Futbolcusu Yusuf Sarı'nın, Kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır."

YUSUF SARI'NIN SÖZLEŞMESİ BELLİ OLDU

"Profesyonel futbolcu Yusuf Sarı ile 3 (Üç) yıllık anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre oyuncuya;

2019/20 futbol sezonu için 1.300.000.-TL garanti ücret,
2020/21 futbol sezonu için 1.430.000.-TL garanti ücret,
2021/22 futbol sezonu için 1.573.000.-TL garanti ücret ödenecektir.

Futbolcu menajeri CCB Menajerlik ve Danışmanlık Ltd. Şti.'ne, menajerlik hizmeti olarak 390.000.-TL+KDV ödenecektir. Bu menajerlik hizmet bedeli 3 yıllık dönem için olup, futbolcunun Kulübümüzde devam etme şartına bağlıdır."

MARSİLYA'DA KAÇ MAÇ OYNADI?

1998 doğumlu 20 yaşında olan Yusuf Sarı, kariyerini Fransa Legue 1 ekiplerinden Marsilya'da sürdürüyordu. Mevki olarak sağ kanatta forma giyen Yusuf Sarı, 1,68 boyunda. Yusuf Sarı aynı zamanda Türkiye U21 takımı forması giyiyor.

Marsilya'nn alt yapısında forma giyen 20 yaşındaki kanat oyuncusu Yusuf Sarı geçtiğimiz sezon Legue 2'de Marsilya takımı ile 9 karşılaşmada 201 dakika süre almıştı. Yusuf Sarı, Marsilya formasını da kariyeri boyunca 4 kez giyebildi.

YUSUF SARI'NIN İLK AÇIKLAMALARI:

"Öncelikle başkanımıza bu güzel düşünceleri için çok teşekkür ediyorum. Umutlarını boşa çıkarmayacağıma dair söz veriyorum. Trabzonspor'u tercih etmemin birinci sebebi büyük bir camia ve köklü bir kulüp olmasıdır. İkinci nedeni de genç futbolculara değer vermesi, onlara güvenmesi ve bu düşüncelerinde ısrar etmesidir. Trabzonspor'da forma giyecek olmam çok heyecan verici. Böyle büyük bir camiada olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Taraftarlarımıza ve Trabzonspor'a çok teşekkür ediyorum."

AHMET AĞAOĞLU'DAN TRANSFER SÖZLERİ:

"Bugün ikinci transferimiz Yusuf Sarı'yla sözleşme imzaladık. Kendisi uzun süredir izleme komitemiz tarafından takip edilen, bizim de çok yakından gözlemlediğimiz genç yetenekler arasındaydı. Hem bizim hem Yusuf'un hem de Marsilya Kulübü'nün olumlu yaklaşımı neticesinde transferi sonuçlandırdık. Yusuf Sarı'ya Bordo Mavi formamız çok yakıştı. İnşallah bu forma altında başarılı olacaktır. Kendisine güveniyor ve yeteneğini en iyi şekilde sahaya yansıtacağına inanıyorum. Camiamıza hayırlısı olsun" dedi. Başkanımız Ağaoğlu, “Bizler hem kendi altyapımızdan hem Türkiye'den hem de yurt dışından yetenekli, karakterli ve gelecek vaat eden gençlerimizi kadromuza katarak kulübümüzün geleceğini sağlam temeller üzerine oturtacağız."

Futbolarena anasayfasından devam...

Trabzonspor Son Dakika Haberleri