Ünal Karaman, Trabzonspor'da neyi değiştirdi?

Trabzonspor, geçen sezonların aksine bu sezon aldığı puanlar kadar oynadığı göze hoş gelen futbolla da dikkat çekiyor. Peki, Ünal Karaman bunu nasıl sağladı? Gelin birlikte bakalım.

FutbolArena Analiz - Trabzonspor, Süper Lig'de ilk 8 hafta sonunda topladığı 13 puanla 5. sırada yer alırken, toplanan puandan çok oynanan futbol taraftarlarını umutlandırdı.

Kaybederken de göze hoş gelen, baskılı bir futbol sergileyen Trabzonspor, geçmiş dönemlerin aksine oyun kalitesinde bariz bir yükselişle dikkat çekti.


Trabzonspor, Ünal Karaman ile nasıl bir futbol oynuyor?


Geçen sezonların aksine bu sezon büyük paralara transfer de yapmayan Trabzonspor buna rağmen daha etkili bir oyun oynuyor. Peki bu nasıl sağlandı? Ünal Karaman neleri değiştirdi?

EN İYİ PAS TAKIMLARINDAN BİRİ OLDULAR

Ünal Karaman, bir önceki teknik adam Rıza Çalımbay'ın pek düşünmediği bir tarz ile takımına pas futbolu oynatıyor. Rıza Çalımbay pas futbolunu benimsemeyen ve geride topu gevelemeden ileriye vurulmasını isteyen bir teknik adam. Ünal Karaman ise öyle yapmadı. Joao Pereira ve stoperlerinden başlayarak önce Onazi, sonra da Sosa ile geriden ileriye topu pasla aktarma yoluna gitti.

Bu oyun yapısı, Trabzonspor'un yeniden büyük takım gibi oynamasını sağladı. Ayrıca geçen sezon ileri uzun atılan toplara koşturarak etkili olamayan Rodallega, bu sezonki bilinçli pasları alınca daha etkili bir oyun sergileyip bitiriciliğini konuşturuyor.

MatchStudy verilerine göre Trabzonspor'un bu oyun yapısındaki değişim istatistiklere de yansıyor. Başakşehir'in ardından Süper Lig'de en çok pas yapan takım olan Trabzonspor, maç başına 486.3 pas yapıyor. Ayrıca %75.6 oranla Trabzonspor, Başakşehir'in ardından yine en çok pasla oynama oranına sahip takım. Trabzonspor ayrıca topla oynama oranında da 3. sırada yer alıyor.

ONAZİ VE SOSA FARKI

Trabzonspor'un bu pas futbolunda fark yaratmasının ana etkenlerinden biri de Onazi ve Sosa'nın formu oldu. Ersun Yanal ve Rıza Çalımbay'ın adeta yüzüne bakmadığı Ogenyi Onazi, Ünal Karaman ile bambaşka bir oyun oynuyor.

Onazi, Başakşehirli Epureanu'nun ardından 498 pas ile en çok pas yapan futbolcu. 3. sırada Başakşehir'den Mahmut gelirken 4. sırada da Jose Sosa yer alıyor. Başakşehir Epureanu ve Mahmut üzerinden oyun kurarken, Trabzonspor da Onazi ve Sosa üzerinden oyun kuruyor.

Ayrıca Trabzonspor'un sağ beki Pereira da 402 pasla bu listede 8. sırada ve orta sahadaki iki arkadaşına çok yardımcı oluyor.

FORVETLER BİTİRİCİLİĞİNİ KONUŞTURDU

Trabzonspor şut sayısında ise maç başına 12 şutla aslında 7. sırada ama şut isabet oranında ise maç başına 6 isabetli şut ile 3. sırada yer alıyor.

Çektiği 2 şuttan biri isabetli olan Trabzonspor'da forvetlerin vuruş kalitesi de bu şekilde istatistiklere yansıyor. Rodallega ve Burak Yılmaz başta olmak üzere Trabzonspor hücumcuları karavana atmıyor.

Analiz: Sinan Yılmaz

Son dakika Trabzonspor Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Trabzonspor Son Dakika Haberleri