UEFA'dan Rusya'ya men! Türk takımlarının Avrupa'ya katılımı

UEFA, gelecek sezon Rus takımlarının Avrupa kupalarına katılamayacağını açıkladı. Peki bu durum Türk takımlarının katılım hakkını etkiliyor mu?

FutbolArena - UEFA'nın Rusya ile ilgili yaptırımları resmi olarak bir kez daha açıklandı. Son yapılan açıklamaya göre Rus takımları gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamayacak. Bu durumda Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne katılımlarını etkileyecek mi sorusu merak ediliyor.


Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı?


Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılamayacak. Rusya'nın men edilmesiyle birlikte temsilcimiz, Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turu yerine play-off turundan katılma hakkı elde etti. Bu sayede Trabzonspor, play-off turunda ilk maçını 16-17 Ağustos 2022 tarihinde oynayacak. Rövanş maçları ise 23-24 Ağustos'ta oynanacak. Bordo mavililerin rakibi ise 1 Ağustos'ta belli olacak.

Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayacak takımla ilgili bir değişiklik söz konusu değil. Ligi ikinci bitiren takım gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan başlayacak.

AVRUPA KUPALARINA DA ETKİ ETTİ

Rusya'nın men edilmesi, Avrupa kupalarına katılım konusunda da Türk takımlarına bir avantaj sağladı. Bu sayede Türkiye Kupası'nı kazanan takım, Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme yerine play-off turundan başlayacak. Süper Lig'i üçüncü ve dördüncü tamamlayacak takımlar ise UEFA Konferans Ligi'ne katılacak ve 2. ön eleme turundan başlayacak.

Trabzonspor'un Türkiye Kupası'nı da kazanması halinde, Süper Lig'i üçüncü bitiren takım Avrupa Ligi'ne, Süper Lig'i beşinci bitiren takım ise Konferans Ligi'ne katılacak.

Haber: Mesut TOK

Futbolarena anasayfasından devam...

Trabzonspor Son Dakika Haberleri