Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmeli'den Beşiktaş'a tepki

Trabzonspor 52. Olağan Divan Genel Kurulu'nda Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmeli, "Henüz istediğimiz noktada değiliz ama daha sezonun başındayız. Eleştiriler olacaktır ama seviyeli olmalı." dedi. 

FutbolArena - Trabzonspor'un 52. Olağan Divan Genel Kurulu yapıldı.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu kulübün borcuyla ilgii olarak " "Denetleme kurulumuzun yapmış olduğu denetleme neticesinde Trabzonspor'un konsilide borcu 1 milyar 981 milyon lira. Bunda geçmiş dönem borçlarından kaynaklanan kredi borçlarının özellikle faizi ve kur farkı çok önemli bir paydayı teşkil ediyor." açıklamasını yaptı.

DİVAN KURULU BAŞKANI ALİ SÜRMELİ:

Geçen sene 8. şampiyonluğumuzu yaşadık. Bize çok keyifli günler yaşatan değerli başkanımız Ahmet Ağaoğlu, teknik kadro, yönetim ve emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Elbette bu sene belki beklediğimiz başarılar gelmedi henüz. Ancak henüz sezonun başındayız. Çok sabırsızız. Eleştirilecek konular olacaktır. Zaman zaman bizler de tartışıyoruz. Sayın Başkan ve yönetim kurulu çok ciddi transferler yaptı. Neden henüz daha arzu edilen düzeyde olmadığımız konusu elbette tartışılır, değerlendirilir. Ancak hiçbir zaman bordo mavi aşkımızın önüne geçmez. Bizim vazgeçilmezimizdir bordo mavi. Tartışmak, eleştirmek daima seviyeli olmalı.

Ali Sürmeli ayrıca Uğurcan Çakır hakkında, "Geçen seneden beri özellikle deplasman maçlarında kaptanımız Uğurcan Çakır'a hemen hemen gittiğimiz her şehirde bir organize edilmiş taraftar grubu küfür ediyor. Saygısızca, onursuzca küfür edildi. Bu yeni değil. Geçen senden beri o şehirlerdeki İstanbul takımlarını tutan bazı taraftarların organize olduğu gruplardır.En son Beşiktaş maçında gördük. Beşiktaş yönetiminde çok değer verdiğimiz insanlar var. Onların bile bu konuda sessiz kalmasını ben kınıyorum. Küfürün hiçbiri doğru değil."

AHMET AĞAOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

"Şu anda 21 puanla zirvenin ortağıyız. 11 maç oynandı. Bu haftayı bay geçiyoruz geride 24 maç var ve alınacak olan 72 puan var. Biraz sıkıntılı olarak algılanan sürecin nedenlerinden bahsetmek istiyorum. İyi bir hazırlık dönemi geçiremedik. Yerli ve yabancı 12 oyuncumuz Avrupa Milletler Kupası'nda görev yapan oyunculardı ve bunların tamamı hazırlık kampımızın ilk dönemine iştirak edemediler. 8 yeni transferimiz ki bu bana göre ciddi bir sayı. Takım içinde de zaman zaman 5-6 yeni oyuncuyla oynadığımızı da düşünürsek bir yeniden yapılandırma söz konusu. Dolayısıyla kadroda böyle bir uyum süreci ve uyum sorunu yaşamış olduk. Transferin son gününde gerçekleşen transferler de yönetim veya izleme zafiyetinden oluşmadı. İlk başlarda talip olduğunuz oyuncular bonservis ücreti olarak 10-12 milyon avrolardan başlayıp en son transferin kapanmasına 2-3 hafta kala 3-4 milyon, 2,5 milyon avrolara düşmüştür. Bizim de transfer sezonun başında 8-10 milyon avroları verebilecek bir maddi gücümüz yoktu. Öyle bir maddi gücümüz olsaydı dahi 2 ay sonra 2-3 milyon avroya alabileceğiniz bir oyuncuya o parayı vermek de israftan başka bir şey değildi."

Trabzonspor Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Trabzonspor Son Dakika Haberleri