Gazetelerde Trabzonspor Haberleri - Trabzonspor Transfer Haberleri (25 Nisan 2017)

FutbolArena - Trabzonspor’da yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Trabzonspor Haberleri - Bugünün Trabzonspor Haberleri (25 Nisan Salı TS Haberleri) Bugünün Trabzonspor Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Trabzonspor Haberleri, AMK Gazetesi Trabzonspor Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Trabzonspor Haberleri, Sabah TS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. TS haberleri, Habertürk TS Haberleri, Hürriyet Trabzonspor haberleri, Milliyet Trabzonspor haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz.

1 Muharrem Usta’dan Burak Yılmaz Açıklaması
Muharrem Usta’dan Burak Yılmaz Açıklaması
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta adı sıkça bordo mavili takımla anılan eski futbolcuları Burak Yılmaz’la ilgili açıklamalarda bulundu.

İsmi bir süredir Trabzonspor’un gündeminde olan Burak Yılmaz ile ilgili olarak başkan Muharrem Usta’dan açıklama geldi.

Muharrem Usta Burak Yılmaz’ın Trabzonspor tarihine izler bırakmış bir oyuncu olduğunu belirterek, "Yeni stadyumumuzun açılışında Burak Yılmaz’ı taraftarlarımız bağrına bastı. O bizim için özel bir oyuncu, evladımız gibi.
2
Ara ara kendisiyle görüşüyoruz ama bu görüşmelerden Burak Yılmaz, Trabzonspor’a gelecek diye bir şey çıkarmak doğru değil. Burak Yılmaz ile ilgili çok ciddi bir gündemimiz asla yok. Liglerin bitimine 6 hafta kala kiminle görüşüp-görüşmediğimiz de çok önemli değil. Çünkü lig devam ediyor. Lig sonuna kadar iyi bir iş çıkarmamız lazım. Trabzonspor olarak neye ihtiyacımız var ise bunu teknik ekiple görüşüyoruz ve zamanı geldiğinde de gereğini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Muharrem Usta, siyah ile beyaz kadar fark edilen bir Trabzonspor olduğunu belirterek, geleceğe emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.
3

Trabzonspor başkanı, geleceği aydınlık olarak gördüğünü ifade etti. Siyah ile beyaz kadar fark edilen bir Trabzonspor’un ortaya çıktığını söyleyen Usta, "Geleceğimizi ben aydınlık olarak görüyorum. Her açıdan sorunlarımızı ve problemlerimizi çözmeye çalışıyoruz. Doğru yolda olduğumuzu daha iyi bir şekilde görebiliyoruz. Adım adım ve bölüm bölüm ilerliyoruz. Doğru yola girdik ve bunun kademelerini zamanla tüm Trabzonspor sevdalıları görecek ve iyi bir Trabzonspor izleyecekler" dedi.

İHA
4 Demirok parlıyor
Demirok parlıyor

Bu sezon 5 golle kariyer rekoru kıran 28 yaşındaki stoper, Antalya maçına kaptan olarak çıkması ile ilgili "Gurur duyuyorum" dedi.

Trabzonspor’un stoperi Uğur Demirok, kariyeri boyunca en fazla gol attığı dönemi yaşıyor. 28 yaşındaki savunmacı, 23 lig maçında bin 494 dakika sahada kalırken, rakip ağlara 5 gol gönderdi. N’Doye ile birlikte takımın en skorer ismi olan Demirok’un gol attığı maçlarda ise Fırtına kaybetmedi. Demirok, Antalyaspor maçına kaptan olarak çıkmasıyla ilgili, "Gururlu ve mutluyum. Gol atmam da unutulmayacak bir anı oldu" ifadesini kullandı.

Fotomaç
5 Formayı unuttu!
Formayı unuttu!

Geçen sezonun en önemli isimlerinden Yusuf Erdoğan, devre arasında yapılan transferlerin ardından formayı unuttu. Kulüple bir yıllık daha anlaşması bulunmasına rağmen yönetimin sözleşmesini uzatmak için masaya oturmadığı 24 yaşındaki sol kanadın sezon sonunda ayrılma ihtimali yüksek.

Fotomaç
6 Çift forvete tam not
Çift forvete tam not

Antalya maçında birlikte oynayan Rodallega-N’Doye ikilisinin performansı, "Trabzon çift forvetli sistemi süper oynar" yorumlarını beraberinde getirdi.

Trabzon’da çift forvetli sisteme tam not... Bordo-mavililerde, teknik direktör Ersun Yanal, uzun aradan sonra ilk kez Rodallega-N’Doye ikilisini birlikte oynatarak, çift forveti sahaya sürdü. Castillo’nun kulübeye çekilip iki forvetin sahaya sürülmesiyle birlikte yeni sistemin nasıl sahaya yansıyacağı merak edilirken, Rodallega-N’Doye ikilisi müthiş performanslarıyla "Trabzon çift forvetli sistemi de süper oynar" mesajını verdi.

YÜZDE 90 İSABETLİ PAS

Rodallega attığı 2 golle galibiyetin baş yıldızlarından olurken, N’Doye bir asist yaptığı maçta ayrıca yüzde 90 pas yüzdesi, 12 ikili mücadeleyi kazanarak 31 yaşındaki Kolombiyalı ile ’süper ikili’ olup Fırtına’yı 3 puana taşıdı. Rodallega, Trabzonspor’da 4 gole, toplamda ise 8 gole ulaşırken, N’Doye ise 5 golünün yanında 3. asistini yaptı.
7
MUHTEŞEM İKİLİ

Trabzonspor’da ligin ilk yarısında gol yollarında suskun olan forvetler, ikinci yarıda daha başarılı bir performans sergiledi. Devre arasında alınan Rodallega 4, ligin ilk 16 haftalık bölümünde 1 gol ve 1 asisti bulunan N’Doye ise ikinci yarıda geride kalan 12 haftada 4 gol ve 2 asistle takımına katkı sağladı.

YANAL’IN ZOR SEÇİMİ

Ersun Yanal, Rodallega ve N’Doye’nin performansından memnun kaldı. Son haftalarda yükselen formuyla dikkat çeken ancak yedek kalan Castillo’yu da oynatmak isteyen Yanal, zor bir tercihle karşılaşacak. Yanal’ın G.Birliği karşısında da yine Rodallega ile N’Doye ikilisini tercih edebileceği belirtildi.

Fotomaç
8 Yeni yıldız Yazıcı
Yeni yıldız Yazıcı
Devre arasında Mehmet Ekici’nin kadro dışı bırakılması, Bero’nun ise sakatlanmasıyla formayı kapan Yusuf Yazıcı, bu sezonun en flaş ismi olmayı başardı.

Ersun Yanal’ın, "O bizim en önemli transferimiz ve çok uzun yıllar Türk futboluna başarıyla hizmet edecek" diyerek övgüyle bahsettiği 20 yaşındaki orta saha, bu sezon ligde 3 gol 6 asistlik performans yakaladı. Türkiye Kupası maçlarıyla birlikte toplamda 5 gol, 10 asistlik performans sergileyen Yazıcı, kadro dışı bırakılan Mehmet Ekici’yi gölgede bıraktı. Gelecek sezon için oluşturulacak iddialı kadronun en önemli parçalarından biri olacak Yazıcı’nın ailesi de kendisinin transfer dedikodularına kulaklarını tıkaması için yoğun çaba harcıyor.

Başkan Muharrem Usta da genç oyuncunun geleceği ile ilgili, "Onu kimseye satmayacağız" diyerek, kapıyı kapattı.

Fotomaç
9 Zokora, Endonezya’ya transfer oldu
Zokora, Endonezya’ya transfer oldu
Bir dönem Trabzonspor forması da giyen Fildişi Sahilli futbolcu Didier Zokora, Endonezya Birinci Futbol Ligi takımlarından Semen Padang’a transfer oldu.

Kulüpten yapılan açıklamada, 36 yaşındaki orta saha oyuncusuyla sözleşme imzalandığı bildirildi. Açıklamada, kontratın detaylarıyla ilgili bilgi paylaşılmazken, Zokora’nın yeni takımında 15 numaralı formayı giyeceği belirtildi.
Fransa’da Saint-Etienne, İngiltere’de Tottenham, İspanya’da Sevilla gibi takımlarda forma giyen tecrübeli futbolcu, daha sonra Trabzonspor ve Akhisar Belediyespor’da görev yaptı. Zokora, son olarak Hindistan’da Pune City ve NorthEast United’da top koşturdu.

Fotomaç
10 Kasasını doldurdu
Kasasını doldurdu
Bordo-mavililer, 14 galibiyet ve 5 beraberlik için TFF’den 21 milyon 450 bin TL aldı, kasasına önemli miktarda para koymuş oldu.

Başarılı sonuçlar alan Trabzonspor, kasasını da dolduruyor. Ligde 28 maça çıkan bordo-mavililer, 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. TFF’nin galibiyet başına 1 milyon 300 bin lira, beraberlik başına da 650 bin lira destek vermesiyle Fırtına, kasasına önemli derecede gelir koydu. Trabzonspor 14 galibiyetten 18 milyon 200 bin lira, 5 beraberlikten ise 3 milyon 250 bin lira olmak üzere 21 milyon 450 bin liranın sahibi oldu.

TARAFTARDAN BÜYÜK DESTEK

Fırtına’nın tribün gelirleri de hızla artışa geçti. Şenol Güneş Stadı’nda Gaziantep (567 bin TL), Alanya (500 bin TL), Karabük (550 bin TL), G.Saray (2 milyon TL) maçlarında 3 milyon 617 bin lira gelir sağlandı.

Fotomaç
11 Onur’u satmıyoruz
Onur’u satmıyoruz

İngiliz basını, West Ham United’ın kaptan Onur Kıvrak’ı istediğini yazdı.

Talksport’ta çıkan habere göre; Onur’u yakından takip eden West Ham’ın teknik direktörü Slaven Bilic, transfer için yönetime rapor sundu. Bunun üzerine 29 yaşındaki milli kaleciyi isteyen İngilizlerin Trabzonspor yönetiminden ise ret yanıtı aldığı belirtildi. Yönetim, Onur’u satmayı düşünmüyor.

Fotomaç
12 Artık hedef ilk üçe girmek
Artık hedef ilk üçe girmek

Süper Lig’de 47 puanla 5. sırada yer alan ve Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor’da, 3 ve 4’üncü sıradaki rakipleri G.Saray ile F.Bahçe arasında oynanan maç sonrası yeni hesaplar yapıldı.

F.Bahçe ile arasında 6, G.Saray ile 2 puan fark bulunan bordo- mavililer, muhtemel bir beraberlikle her iki takımla puan farkını kapatmayı amaçlıyordu. Bu noktada bordo-mavili takımın ligin 33’üncü haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı derbi büyük önem taşıyor.
13
ORTALAMA 1.83 OLDU

Süper Lig’in 16 haftalık ilk bölümünde 12 gol atan bordo mavililer, karşılaşma başına 0.75’lik gol ortalamasıyla oynarken, ikinci yarıda geride kalan 12 haftada maç başına 1.83’lük gol ortalaması tutturdu. İlk yarıdaki gol ortalamasını ikiye katlayan Trabzonspor, bu noktada daha başarılı bir görüntü ortaya koydu.

İKİNCİ 45’TE ATIYOR

Bu sezon ligde geride kalan 28 haftalık bölümde rakip filelere 34 gol gönderen Trabzonspor, daha çok maçların ikinci yarılarda gol atma başarısı gösterdi. Bordo-mavili takım attığı 34 golün 15’ini ilk 45 dakikalık bölümlerde, 19’unu ise 2’nci yarılarda kaydetti. Bordo-mavililer son olarak Antalya maçının ikinci devresinde 3 gol attı.

Fotomaç
14 Trabzon Erdoğdu Lisesi’ne şok karar!
Trabzon Erdoğdu Lisesi’ne şok karar!

Trabzon 1.’si olup Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazanan Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin (15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi) bir üst tura haksız kararlar sonunda çıkamadığı iddia edildi.

Dünya Şampiyonu olarak adını Türkiye’ye duyuran Erdoğdu Lisesi’nin, Kırşehir’de oynanan Futbol Türkiye Birinciliği maçları turnuvasında haksız kararlar neticesinde turnuva dışına itildiği iddia edildi.
15
Turnuva kurallarına göre berabere biten mücadeleler sonrası takımlar penaltı atışına geçer burada alınan sonuç puan olarak yansımaz. Grup aşamasında ikili averajda bu kural devreye girer.

Erdoğdu Lisesi’nin iddiasına göre; berabere kalıp daha sonra penaltı atışları ile Gaziantep ekibine karşı üstünlük kuran ve grup Lideri sayılan Halis Kutmangil Lisesine karşı genel averajda üstünlük kuran Trabzon temsilcisi Erdoğdu Anadolu Lisesi şok kararla şampiyonadan elendi.
16
Sıralamanın açıklanması sonrası okul temsilcileri karara uzun süre itiraz ettiler.

Antrenör Cahit Eyüboğlu: Hakkımız yendi

2015 dünya şampiyonu olduktan sonra 2016 yılında Sakarya’da Türkiye finallerinde hakem kararıyla bizi yendirdiler. 2017 de de yapılan Türkiye finallerinde kırşehir de bu sefer de gruptan bizi çıkarmadılar . Trabzon’a karşı yapılan bu durumu şiddetle kınıyorum. Bu gençlerin hepsi büyük umutlarla bu turnuvaya hazırlanıyor fakat gelin görün ki hakları yeniyor ilgililerden konuya ilgili destek bekliyorum.

Fanatik
17 Trabzonspor’un gol ortalaması yükselişte
Trabzonspor’un gol ortalaması yükselişte
Sport Toto Süper Lig’de ilk 16 haftalık bölümde maç başına 0.75’lik gol ortalamasıyla oynayan Trabzonspor, ikinci yarıda geride kalan 12 haftada maç başına 1.83’lük gol ortalaması tutturdu.

Ligin ilk yarısında gol yollarında sıkıntı yaşayan Trabzonspor, ikinci devrede golcü bir kimliğe büründü. Ligde ilk 16 haftalık bölümde 12 golle Akhisar Belediyespor’dan sonra en az gol atan 2’nci takım konumunda bulunan bordo mavililer, ikinci yarının geride kalan 12 haftalık bölümünde ise en golcü takımlar arasında yer aldı. Ligin ikinci devresinde 22 gol kaydeden Trabzonspor, 26 gollü Beşiktaş ve 23 golü bulunan Medipol Başakşehir’in ardında bu alanda 3’üncü sıraya yerleşti.
18
İLK YARIYI İKİYE KATLADI

Ligin 16 haftalık ilk bölümünde 12 gol atan bordo mavililer, karşılaşma başına 0.75’lik gol ortalamasıyla oynarken, ikinci yarıda geride kalan 12 haftada maç başına 1.83’lük gol ortalaması tutturdu. İlk yarıdaki gol ortalamasını ikiye katlayan Trabzonspor, bu noktada daha başarılı bir görüntü ortaya koydu.

FORVETLERDEN 8 GOL

Trabzonspor’da ligin ilk yarısında gol yollarında suskun olan forvet oyuncuları, ikinci yarıda bu alanda daha başarılı bir performans sergiledi. Bordo mavililerde devre arası transfer döneminde takıma katılan Hugo Rodallega 4, ligin ilk 16 haftalık bölümünde 1 gol ve 1 asisti bulunan Dame N’Doye ise ikinci yarıda geride kalan 12 haftada 4 gol ve 2 asistle takımına katkı sağladı.
19
GOLLER 2’NCİ YARIDA

Bu sezon ligde geride kalan 28 haftalık bölümde rakip filelere 34 gol gönderen Trabzonspor, daha çok ikinci yarılarda gol atma başarısı gösterdi. Bordo mavili takım attığı 34 golün 15’ini ilk 45 dakikalık bölümlerde, 19’unu ise 2’nci yarılarda kaydetti.

RODALLEGA İLK YARIDAKİ PERFORMANSINI YAKALADI

Trabzonspor’un devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Hugo Rodallega, ligin ilk yarısında attığı gol sayısına ulaştı. Ligde ilk 16 haftalık bölümde Akhisar Belediyespor’da 17 maçta 4 gol atan 31 yaşındaki Kolombiyalı forvet oyuncusu, bordo mavili forma ile çıktığı 9 maçta da 4 gol kaydetti.
20

GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Spor Toto Süper Lig’in 28’nci haftasında 3-0 kazandığı Antalyaspor maçının ardından 2 gün izin yapan Trabzonspor’da hazırlıklar yarın başlıyor. Bordo mavililer, yarın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde toplanarak ligin 29’uncu haftasında sahasında Gençlerbirliği ile oynayacağı maç için topbaşı yapacak.

DHA

Futbolarena anasayfasından devam...